Skocz do zawartości

[kaseta] proszę o ocena stanu

render

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chcę do obecnego używanego łańcucha kupić nową kasetę o ile jest to konieczne.

Stąd moja prośba o ocenę stanu kasety.

Jak napisałem wyżej zmierzyłem długość łańcucha który wygląda na dobry.

Od jakiegoś czasu mam problem z przerzucaniem łańcucha szczególnie na niższych trybach, pomimo zmiany na manetce przerzutka nie reaguje przeskoczy dopiero po jakimś czasie.

Przerzutka wyregulowana

• Mod Team
Napisano

W dniu 13.06.2016 o 19:17, render napisał:
Chcę do obecnego używanego łańcucha kupić nową kasetę o ile jest to konieczne.

Serio chcesz nowa kasetę dać rozciągniętego jak gumka z kaleson łańcucha ? Nie wiem czy 190 na 15 to wynik to dobry czy zły bo nie mam suwmiarki pod ręką, ale jeżeli pracował z ta kaseta na zdjęciu, dłużej niż jeden dzień, nie może być dobry.

Napisano

A jak przełożenia zmieniają się ociężale to nie kasetę zmieniać czy łańcuch a linkę i pancerzyki. To one zasyfione utrudniają zmieniarce pracę. Wymyć zmieniarkę, zmienić linki, poskładać i wyregulować.

Napisano

W dniu 14.06.2016 o 06:10, cervandes napisał:
Wymyć zmieniarkę, zmienić linki, poskładać i wyregulować

Nie pomyślałem o tym, bo jak przeskoczy łańcuch na wybrany tryb to jedzie się normalnie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.