Skocz do zawartości

Cross [2000-2500zł]

proqqe

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szukam roweru crossowego, ze względu na to, że poruszam się głównie po utwardzonych drogach (ok. 85%). 

Znalazłem Krossa Evado 5.0 z 2016 roku, może uda się go zdobyć za 2300-2400zł

http://www.kross.pl/pl/cross/evado-5-0

wzrost - 199 (rama XL :D )

waga - 104

Czy są inne opcje godne rozważenia innych znanych marek by można było się nim przejechać przed zakupem (ten kross jest w sklepie w moim mieście)

Pozdrawiam

Napisano

Troszkę ponad budżet, ale moim zdaniem warto:

-pełne deore

-lepszy amorek

-lepsze hamulce

-lepsza korba

-lepsze manetki

Może by się udało wynegocjować coś z ceny ;)

Napisano

Troszkę ponad budżet, ale moim zdaniem warto:

-pełne deore

-lepszy amorek

-lepsze hamulce

-lepsza korba

-lepsze manetki

Może by się udało wynegocjować coś z ceny ;)

Mówiłeś o czymś innym niż Kross? Bo nie ma tu nic o żadnym konkretnym rowerze :D

Napisano

Bebechy adekwatne do ceny, ale:

czy jest możliwość kupić go stacjonarnie ? Większe sklepy na pewno mają Krossy, Northteca itd, ten model Whellera jest dla mnie pod wielkim znakiem zapytania.

Northtec ma 5 lat gwarancji, Wheeler 2. Moim zdaniem jeżeli kupujący by uzyskał jakiś rabat na Northteca to on wygrywa lepszym osprzętem, gwarancją i większą możliwością kupienia tego roweru w sklepach stacjonarnych. No i Northtec dużo atrakcyjniejszy wizualnie jak dla mnie :D

Napisano

Stacjonarnie pewnie tylko w siedzibie sklepu. 5 lat gwarancji jest w Northtecu tylko na ramę, a nie widzę powodu dla którego ta w Wheelerze miałaby wytrzymać mniej. Moim zdaniem też Caledon ładniejszy, ale to akurat rzecz gustu. Różnica w cenie wynosi 650pln, sam zainteresowany musi ocenić czy chce dopłacać.

Napisano

Nie no jasne, że kupujący musi sam określić. Jak dla mnie ważną kwestią jest dostępność Northteca, z resztą gwarka na ramę też, nigdy nic nie wiadomo.

Napisano

mówicie, że aż tak ten wheeler się opłaca? dla mnie dziwnie wyglada przez tą kierownicę (jakiś wysoki profil), została 1 sztuka w tamtym sklepie na allegro.. :D trzeba chyba szybko się decydować

Napisano

Unibike  jest sprzętowo prawie, że na tym poziomie co Northtec i dodatkowo droższym. Ma gorszy amorek (NVX - sorry za tyle kasy i nvx? ), hamulce ma trochę lepsze. Uważam, że z Northteca też uda się urwać kasy. Wybór należy do kupującego :)

Napisano

Oczywiście, że jest polecany bo ma fajny osprzęt, niestety dla mnie lipą jest, że do takiego roweru dają amorek NVX (który spotykamy w rowerach za 1500pln) a nie np NCX. ;)

Napisano

To ja mam amorek NEX to już w ogóle syf i wodorosty  :laugh:

Też mam ten uginacz :D heheh

Z tego co czytam to w northtecu jest właśnie NEX? Nie znam się, ale w tabeli tak podane :P A też się przymierzam do northteca względem vipera i nie wiem sam

link

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...