Skocz do zawartości

[Chorwacja] Wyspa Krk

profanator

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam zamiar te wakacje spędzić w siodle a dokładnie tydzień w Bieszczadach i tydzień na Chorwackiej wyspie Krk.Czy ktoś już był na tej wyspie z rowerem i da się tam poruszać.

O ile Bieszczady nie stanowią problemu to na Chorwacji jeszcze nie byliśmy z rowerami.

Jedziemy siódmy raz pod rząd do Chorwacji ale tam jeszcze nie byliśmy.

Z mojego doświadczenia wiem że nie ma tam takiego czegoś jak ścieżki rowerowe.

Dwa lata temu byliśmy w miejscowości Omiś i tak było trudno przejść przez na drugą stronę drogi taki ruch jest (Magistrala Adriatycka)

Może na tej wyspie jest lepiej. Może ktoś był i posiada wiedzę.

Jest ścieżka rowerowa wiodąca od mostu wgłąb wyspy. Poza tym zwykłe drogi, w sezoenie raczej ruchliwe. Sama wyspa rowerowo raczej średnio ciekawa chociaż dosyć górzysta więc jeszcze ujdzie. Krajobraz raczej księżycowy,  brak lasów, gorąco jak w pierkarniku. Ja bym nie brał roweru :)

Pojeździłem trochę samochodem po półwyspie Peliesac (czy jak to tam się pisze) i po wyspie Korcula. Wybierałem specjalnie boczne drogi, często gruntowe, nad brzegiem morza, przez lasy, gaje oliwne...

Jadąc cały czas miałem na myśli, że super by było mieć rowery :-) okolica super...

Jednak na mój gust temperatura zbyt wysoka. Jazda rowerem przy 40stC to już dla hardkorów, poza tym nie zabrałbym płetw, masek i wszystkich innych akcesoriów używanych z okazji dostępu do morza :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...