profanator Napisano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 Witam. Mam zamiar te wakacje spędzić w siodle a dokładnie tydzień w Bieszczadach i tydzień na Chorwackiej wyspie Krk.Czy ktoś już był na tej wyspie z rowerem i da się tam poruszać. O ile Bieszczady nie stanowią problemu to na Chorwacji jeszcze nie byliśmy z rowerami. Jedziemy siódmy raz pod rząd do Chorwacji ale tam jeszcze nie byliśmy. Z mojego doświadczenia wiem że nie ma tam takiego czegoś jak ścieżki rowerowe. Dwa lata temu byliśmy w miejscowości Omiś i tak było trudno przejść przez na drugą stronę drogi taki ruch jest (Magistrala Adriatycka) Może na tej wyspie jest lepiej. Może ktoś był i posiada wiedzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 Jest ścieżka rowerowa wiodąca od mostu wgłąb wyspy. Poza tym zwykłe drogi, w sezoenie raczej ruchliwe. Sama wyspa rowerowo raczej średnio ciekawa chociaż dosyć górzysta więc jeszcze ujdzie. Krajobraz raczej księżycowy, brak lasów, gorąco jak w pierkarniku. Ja bym nie brał roweru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profanator Napisano 13 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 Tak też myślałem. Bylismy dwa lata temu w miejscowości Senj na stalym lądzie i widać bylo Krk z plaży, była taka łysa tzn taka kamienista. Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 Za to Sensj to rowerowy raj jak na mój gust. Ale wiosną lub jesienią. https://picasaweb.google.com/fuurman/ChorwacjaSenj2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skimir Napisano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 Pojeździłem trochę samochodem po półwyspie Peliesac (czy jak to tam się pisze) i po wyspie Korcula. Wybierałem specjalnie boczne drogi, często gruntowe, nad brzegiem morza, przez lasy, gaje oliwne... Jadąc cały czas miałem na myśli, że super by było mieć rowery :-) okolica super... Jednak na mój gust temperatura zbyt wysoka. Jazda rowerem przy 40stC to już dla hardkorów, poza tym nie zabrałbym płetw, masek i wszystkich innych akcesoriów używanych z okazji dostępu do morza :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profanator Napisano 15 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 Ja mam bagażnik rowerowy i duży samochód tak ze nie jest problemem transport. Wezmę rowery najwyżej będą stać i wieczorkiem gdzieś sie ruszymy. Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skimir Napisano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 Też tak sobie myślę przed sezonem :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.