MarekRSL Napisano 12 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 Witam serdecznie. Dzisiaj dostałem w podarunku amortyzator Suntour i chciałbym się dowiedzieć co to za model ponieważ mam drugi rower z RST 281r i chciałbym go wymienić pod warunkiem, że ten z tytułu okaże się lepszy (oczywiście po wykonaniu jego serwisu) jedyne co jest tam napisane to nr seryjny i sr suntour magnesium z góry dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 12 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 Sprężynowy uginacz a nie amortyzator... Na jednej z golenie widać rdzę-złom Jeśli chcesz wiedzieć dokładnie co to za modele to napisz do @@ACTIVIA, może będzie wiedział Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekRSL Napisano 12 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 Wyczyściłem go i golenie są całe bez rys Na jednej z golenie widać rdzę-złom okazało się, że to błoto jakieś stare zaschnięte Moje pytanie dalej aktualne, co to za "uginacz" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekRSL Napisano 13 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 Rozebrałem dzisiaj ten amortyzator, poczyściłem dokładnie, nasmarowałem i złożyłem. Ogólnie to zaczął pracować w miarę przywozicie a stojąc w miejscu i naciskając na kierownicę potrafię go ugiąć do połowy, ale dalej nurtuje mnie pytanie jaki to model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danielasty Napisano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 Skoro go już przeserwisowałeś to po co Ci model? uginasz i tyle, xcm przy nim to hi endowy amortyzator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekRSL Napisano 13 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 to może inaczej z prawej strony jest regulacja twardości a z lewej jest takie samo pokrętło tylko urwane i chciałbym się dowiedzieć czy to może być blokada skoku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 To na pewno nie blokada. Tam są dwie sprężyny- więc są dwa pokrętła do regulacji twardości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekRSL Napisano 13 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 To na pewno nie blokada. Tam są dwie sprężyny- więc są dwa pokrętła do regulacji twardości Wielkie dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver400 Napisano 18 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 Skoro go już przeserwisowałeś to po co Ci model? uginasz i tyle, xcm przy nim to hi endowy amortyzator Właśnie tak patrze i na moje oko to jest XCM z około 2008 roku. Miałem taki albo baardzo podobny. Po zalaniu olejem nawet pracował. Gorzej, że po 2 latach miał gigantyczne luzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekRSL Napisano 20 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Amortyzator po założeniu miał lekki luz ale wybrałem się na przejażdżkę po lesie i hołdach... w efekcie mogę go wywalić dostał takie luzy że przy normalnej jeździe trzaska jak szalony i chodzi już nawet na boki... zakładam RST 281r i rower na miasto i lekki teren będzie dobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Tak swoja drogą jak masz na nim numer seryjny to napisz do producenta, może podadzą Ci jaki to dokładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.