zeeober Napisano 12 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 Witam, Posiadam ramę XB3 sport. Górną bieżnie miałem krzywo nakręconą na widelec, przez co kierownica obracala się względem koła. Teraz nakręciłem ją idealnie prosto i z kolei odkręca się sama, a wręcz można ją przekręcić. Najprawdopodobniej jest to spowodowane zjechanym gwintem. Kontra mimo, że jest na maksa dokręcona nic nie daje, bieżnia i tak się luzuje. Nie martwiło mnie to bardzo, ponieważ dużych luzów nie było. Natomiast ostatnio z główka zaczeła strzelać ( pewnie od piasku ) i luzy pojawiają sie częsciej. Między bieżnią, a kontrą są 2 podkładki które rownież powinny być zblokowane , a niestety są luźne. Znacie może jakieś patenty? Klej do gwintów? Lakier do paznokci? Taśma na gwint? Krzywo nakręcić z powrotem? Ewentualnie będe próbował zagwintować tą bieżnie jeszcze raz, gdyż pewnie taki sterów to ja nie znajdę. Pozdrawiam ! p.sJestem z okolicy Wrocławia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Root Admin Mieciu Napisano 12 Czerwca 2016 Root Admin Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.