Skocz do zawartości

[mostek easton] zerwany gwint w środku

cubexc

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam dzisiaj prze lekkim wkręcaniu (nie dokręcaniu ) zerwałem gwint w mostku. NIe mam pojęcia jak to się satło przy wkęcaniu śrubki. I chciałbym sie dowiedzieć czy macie jakieś rady jak to naprawić czy musze wywiercić otwór na większa śruba (aktualnie mam 4) czego chciałbym uniknąć. NIe wiem jaki to dokładnie mostek zdj w złaczniku a i gdyby ktoś wiedział jak nazywa się ten mostek bo nie moge go znalezcz w necie

post-196809-0-89912500-1465757256_thumb.jpg

post-196809-0-44503600-1465757257_thumb.jpg

Napisano

Raczej próbowałbym naprawy metodą helicoil

Da rade na taki mamy gwint ? I gdzie mógłbym to kupić lub ktos mógłby mi zrobić ? Najlepiej w Kielcach
Napisano

Jest na allegro, ale tanie to nie jest... W sumie najlepsza metoda w tym przypadku. Przegwintowanie na większy może się źle skończyć.

Napisano

Jest na allegro, ale tanie to nie jest... W sumie najlepsza metoda w tym przypadku. Przegwintowanie na większy może się źle skończyć.

Możesz podeslac ten z allegro ?
Napisano

Może warto iść do fachowca niż samemu próbować, skoro nie wiesz jak się zabrać? Znajomy tak właśnie naprawiał komputer: porada w internecie, w efekcie pogorszył sprawę 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...