Skocz do zawartości

[napęd] Laik zmienia łańcuch.

sokar

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

W rowerze ostatnio zaczęło mi coś bardzo nieprzyjemnie przeskakiwać na podjazdach, chyba zapadki w wolnobiegu się zużyły. W każdym bądź razie ponieważ całość to znaczy zębatki z przodu, łańcuch i wolnobieg nie były wymieniane ładne parę lat chciałem was prosić o dobranie części tak aby ze sobą dobrze współgrały i równo się zużywały. Przerzutkę z przodu i z tyłu mam Altus (te akurat wymieniałem w tamtym roku), wolnobieg 7 biegów. Coś pewnie muszę zmierzyć z przodu w suporcie abyście mieli pełne dane? Jeśli chodzi o koszty to wolał bym tanio a dobrze jeśli się tak da. A i kluczami umiem kręcić ale na rowerach się nie znam więc przepraszam za ewentualne błędy w nazwach.

• Mod Team
Napisano

Wolnobieg kup, jaki masz dostępny bo ich coraz mniej. Tani i dobry łańcuch ... takie rzeczy w latach 90. Obecnie kmc sa dobre x8.93 czy coś takiego ale on do tanich się nie zalicza, jednak na pewno będzie lepszy niż n hg40 co padnie po 500km pewnie.

Zainwestuj także w spinkę i często płucz łańcuch i smaruj a dalej zajedziesz. Jak nie wiesz jak, to poczytaj jest tu wiele tematów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.