Skocz do zawartości

[Szosa] Pomoc w wyborze

Vadex

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Potrzebuję pomocy w doborze pierwszej szosy. Mam 179cm wzrostu, a spotkanie z rowerem to nie będzie moje pierwsze gdyż jeżdżę od kilku lat, ale ekstremalnie. W tym temacie raczej jestem zielony. Jestem skłonny wydać jakieś 2500zł, oczywiście za używkę. Rozglądałem się początkowo za Trek'ami i Gian'tami, później mi się odwidziało i teraz przeglądam głównie Bianchi. Podobały mi się też Specialized, ale gdzieś wyczytałem, że gdyby nie logo, to ten rower byłby słaby. Jeździłem na kolarkach znajomych i doszedłem do wniosku, że ramę musiałbym mieć od 54-56 podsiodłową. Poniżej daję linki do dwóch ogłoszeń, które mam zaznaczone:

http://olx.pl/oferta/bianchi-reparto-corse-ls3-full-campagnolo-veloce-10s-alu-carbon-zobacz-CID767-IDfNVM9.html#ee7bc02ea9;promoted

http://olx.pl/oferta/rower-specialized-allez-56-cm-CID767-IDfM9el.html#f10a3d5765

Ten Bianchi.. ramka trochę stara mi się wydaje, znów osprzęt w porządku. No i ten wgniot na górnej rurze..

Co sądzicie? Za jaką firmą się rozglądać? Nie ukrywam, że chciałbym coś nowszego na porządnym osprzęcie.

Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedzi ;)

Im szybciej tym lepiej, niekiedy albo raczej bardzo rzadko zdarza się kupić coś wartościowego za grosze, czemu nie miało to być teraz. Rama raczej ok, tu geo:

http://katalog.bikeworld.pl/2014/web/produkt/rowery/szosowe/bianchi/38516/intenso_105/2

Jak widać ramy mają krótkie podsiodłówki w stosunku do długości poziomej i główki. Geo generalnie bdb. To może być 550-tka, czyli podsiodłowa 520 i horyzont 550 mm, ideał na statystycznego 180 cm. Ja biorę nawet jak jest 530, 535 mm horyzont, bo oba bym spasował na siebie :P

Oo, no to mnie uspokoiłeś :) Myślałem, że to jakieś maleństwo. Na razie czekam na odpowiedź, jestem ciekaw czy w ogóle się odezwie.. nawet nr. telefonu nie ma :/ 

Chyba to jednak wałek, dostałem od niej takiego maila:

Pisze  do ciebie po angielsku, bo mój polski nie jest bardzo dobra . I am located in England,here I had a store,but due to some financial problems ,I closed my store and now I sell my last bikes on the internet.The bikes it's new,in original package, never open , has all accessories, warranty and the receipt.The delivery is free and the delivery time is three working days.No Extra Customs Tax .The color available is black.

The available sizes are :

161 - 162 Cm     74                49
163 - 164 Cm     75                50
165 - 166 Cm     76                51
167 - 168 Cm     77                51
169 - 170 Cm     79                53
171 - 174 Cm     81                54
175 - 178 Cm     82                55
179 - 180 Cm     84                56
181 - 182 Cm     86                57
183 - 186 Cm     88                59
187 - 188 Cm     90                60
189 - 192 Cm     91                61
192 - 200 Cm     94                63

If you are interested please let me know.

Kind Regards

Ojoj GTZ chciałeś mnie wygryźć!

Yea :002: 

Dostałem meila:

Hey Michal,

I sell in all EU area not only in UK or Poland.I chose a random town from Poland.As I have explained to you in my previous email I am located in England.

For transport and payment , I use only Express Parcel Service. It's a secure company, who deliver the package and receive the money . It's a third party on this transaction,your money will stay safe in the Express Parcel Service agent custody. You will receive the package , and the delivery company , will give me the money after you have received the package. In that way both parties will stay safe. In case you are not satisfied with the product the delivery company will give you the money back and the product will return to me. You will have the permission to open the package, and inspect the product. If you are ready to buy , please give me your name,street,city,postal/code and I will deposit the package tomorrow.

Best Regards
Amelia

Czyli, nie do końca naciągacze, nie wiadomo, kto chce niech sprawdza. To jest układ taki prawie za pobraniowy z możliwością oględzin zanim się coś podpisze, całkiem wiarygodne. Pieniądze zostają na koncie firmy transportującej rower i sklep je otrzymuje dopiero po naszych oględzinach i podpisaniu papierów. Trzeba by było potwierdzić zasade działania tej firmy pocztowej. Ja mam rower więc mi za bardzo nie zależy, ale jak by to było prawda to bym zamówił 2 sztuki i jedną sprzedał, by mieć rower za free  :002:

Nie jesteś naiwny?

To jest układ taki prawie za pobraniowy z możliwością oględzin zanim się coś podpisze, całkiem wiarygodne. Pieniądze zostają na koncie firmy transportującej rower i sklep je otrzymuje dopiero po naszych oględzinach i podpisaniu papierów. 

Hehe.

Nie, nie jestem. O tym mówią fakty, a nie spekulacje. Nazywaj rzeczy po imieniu.

Ona pisze o Express Parcel Service. Nie wiem jak działają ale są więksi i niezależni od jakiegoś sklepiku, co sprzedaje rowery w UK. Powtarzam, nie chce mi sie zapoznawać z zasadami przesyłek obowiązującymi w tym wypadku. Nie ma 100% pewności, że to naciągacze, więc tak po prostu o nich nie napiszę i nie pomyslę. Może są może nie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...