empe Napisano 12 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 W amortyzatorze posiadam mocowanie pod zacisk w systemie IS. Mam tarcze 180mm. Chciałbym się Was zapytać czy ten adapter co jest na zdjęciu będzie odpowiedni do zacisków BR-M785 ? Teraz mam jakiś adapter, ale część klocka wystaje poza tarczę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 12 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 Z tego co ja widzę to BR-M785 jest montowany w systemie pm , więc potrzebujesz takie coś: http://allegro.pl/adapter-hamulca-shimano-is-pm-przod-180mm-i6255336917.html To co tu wkleiłeś jest do widelca pm na zacisk is , tu masz napisane. Idealne tarcie klocka to chyba mit. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empe Napisano 12 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 Idealne tarcie klocka to chyba mitTzn to że klocek nie trze całą swoją powierzchnią po tarczy to jest normalne, że tak ma być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 12 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 Teoretycznie powinien trzeć całą powierzchnią , ale w praktyce rzadko to się zdarza. Wszystko zależy od kształtu tarczy i dokładności mocowania zacisku (a różnie to bywa , odchył +/- 1mm czasami się zdarza). Jeśli cię to drażni to pilnik w dłoń i pasowanie (przerabiałem to kiedyś w Manitou - dołem musiałem szlifnąć 1mm). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.