mooncycle Napisano 7 Września 2006 Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Za rok bede zmienial caly naped, to jest manetki [p i t], przerzutka tył, łańcuch, kaseta. Myślę o shimano LX + Łańcuch XT i być może kaseta XT. Mam piaste przystosowaną na napęd osmio-biegowy jednak chcialbym zalozyc naped 9. Wiem ze za rok wszystko sie zmieni ale chcialbym sie juz w tym orientowac. Mianowicie czy kasety Sram PG970 z łańcuchem PC950 beda wspolpracowaly z takim bębenkiem 8-mio biegowym?? Czytalem, ze sa bardziej oplacalne od Shimanowskich. Wiec ogólnie ostatnio zacząłem się zastanawiać czy w miejsce pomyślanego LXa nie zakupić jakiegoś SRAMA. Hmm, proszę o rady. Za rok zakupy. Bedzie troche wydatkow bo jeszcze dochodza SPD+buty, rama, sztyca, mostek, kiera[moze] i opony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dezerter Napisano 7 Września 2006 Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Istnieją bębenki na kasety 7 rzędowe i takie na kasety 8 i 9 rzędowe ( kasety 8 biegowa i 9 biegowa mają taką samą szerokość tylko na 9 biegi sa ułożone bardziej ciasno ) więc z 9 biegowym napędem nie bedzie problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.