RAq11 Napisano 11 Czerwca 2016 Napisano 11 Czerwca 2016 Witam. Mam pytanie, czy sztyca, która będzie zbyt wysoko może powodować pękniecie ramy? Serwisant mi tak powiedział... Dodał, że mam ją za wysoko, gdzie dzisiaj opuściłem sobie jakiś 1 cm i dla mnie to jest zbyt nisko, jest mi nie wygodnie.
Marcin9 Napisano 11 Czerwca 2016 Napisano 11 Czerwca 2016 Tak może spowodować pęknięcie ramy. Sztyca wysunięta jest ponad ograniczenie? Jeśli tak to warto zainwestować w dłuższą.
RAq11 Napisano 11 Czerwca 2016 Autor Napisano 11 Czerwca 2016 Tak, jest wysunięta po za ograniczenie. I delikatnie mówiąc się skrzywiła. Czyli, jeśli zainwestuje w dłuższą sztycę to problem złamania ramy przez owy element zniknie?
Marcin9 Napisano 11 Czerwca 2016 Napisano 11 Czerwca 2016 Tak, jest wysunięta po za ograniczenie. I delikatnie mówiąc się skrzywiła. Rama w dobrym rozmiarze? Czyli, jeśli zainwestuje w dłuższą sztycę to problem złamania ramy przez owy element zniknie? Komin zawsze może pęknąć... Ale jeśli sztyca jest odpowiedniej długości to prawdopodobieństwo jest znacznie mniejsze
zekker Napisano 12 Czerwca 2016 Napisano 12 Czerwca 2016 Rama w dobrym rozmiarze? Ja mam sztycę 450mm bo 400 była na styk. Po prostu nie było większej ramy, a nogi długie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.