Colonel Napisano 11 Czerwca 2016 Napisano 11 Czerwca 2016 Witam. Temat założony ponieważ właśnie przeciąłem dwutygodniowego Rocket Rona Evo. Czy da się naprawić takie rozcięcie oraz czy po takiej naprawie dalej opona będzie nadawala się na bezdetke ?
Ychu Napisano 11 Czerwca 2016 Napisano 11 Czerwca 2016 Podejdź do wulkanizacji , powiedz jak to wygląda , pokaż oponę i może coś zdziałają.
Mod Team mrmorty Napisano 11 Czerwca 2016 Mod Team Napisano 11 Czerwca 2016 przerabiałem temat wulkanizacji - zbyt wysoka temperatura i zbyt cienkie ścianki. Można zszyć dratwą, ale wtedy tylko opcja z dętką no i opona będzie biła w miejscu szycia. Supły na zewnątrz.
Colonel Napisano 11 Czerwca 2016 Autor Napisano 11 Czerwca 2016 Czyli jak się nie obrócisz doopa z tyłu
vpablov Napisano 11 Czerwca 2016 Napisano 11 Czerwca 2016 2 cm trochę dużo , podklejałem RR po przecięciu ok 1 cm niby trzyma ale jeżdżone na dętce. (teraz jako zapas ) Niby szkoda 2 paczek ale wstawianie zębów kosztuje wiele więcej.
Mod Team Puklus Napisano 12 Czerwca 2016 Mod Team Napisano 12 Czerwca 2016 Ja bym zszył i zwulkanizował w domowym zaciszu, bo ja mam akurat wulanizator Pamiętam ze kleiłem Conti twistera, trzymał do końca. Dziura była pokaźna. Ja tam wulkanizator mam, jednak wiekszość nie oryginalnie było - ja mam wulkanizator, wy nie Ale edytowałem to sie nie liczy ale można to także zrobić łatkami i klejem, może nie będzie tak dobrze albo powinno być ok. Łatkę dać odpowiednio dużą, nakleić łatę, podłożyć coś np folie między dętkę i oponę i złożyć koło napompować i zostawić aż się sklei. Powinno być ok. (poprawiłem dla potomnych) mr.morty A po władku pisałem ja (tak z małej litery, celowy brak szacunku) Puklus
Mod Team mrmorty Napisano 12 Czerwca 2016 Mod Team Napisano 12 Czerwca 2016 Ja mam wulkanizator, wy nie zabrzmiało...To jakby powiedzieć do głodnych ludzi - ja mam bułeczkę a wy nie...
Mod Team Puklus Napisano 12 Czerwca 2016 Mod Team Napisano 12 Czerwca 2016 No, poprawiłem, żeby było mniej wyniośle Fakt jest taki że mam to ustrojstwo i dzięki temu mam mały skrawek doświadczenia którym tu koślawo, mogę sie podzielić. Opona jest spokojnie do uratowania, jeżeli się to na spokojnie zrobi. No ale na bezdętkę bym już nie liczył
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.