Skocz do zawartości

[opona]rozciecie scianki bocznej 2cm - naprawa czy smietnik

Colonel

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Temat założony ponieważ właśnie przeciąłem dwutygodniowego Rocket Rona Evo. Czy da się naprawić takie rozcięcie oraz czy po takiej naprawie dalej opona będzie nadawala się na bezdetke ?

• Mod Team
Napisano

przerabiałem temat wulkanizacji - zbyt wysoka temperatura i zbyt cienkie ścianki. Można zszyć dratwą, ale wtedy tylko opcja z dętką no i opona będzie biła w miejscu szycia. Supły na zewnątrz.

Napisano

2 cm trochę dużo , podklejałem RR po przecięciu ok 1 cm niby trzyma ale jeżdżone na dętce. (teraz jako zapas )

Niby szkoda 2 paczek ale wstawianie  zębów kosztuje wiele więcej.

• Mod Team
Napisano

Ja bym zszył i zwulkanizował w domowym zaciszu, bo ja mam akurat wulanizator :D Pamiętam ze kleiłem Conti twistera, trzymał do końca. Dziura była pokaźna.

Ja tam wulkanizator mam, jednak wiekszość nie oryginalnie było - ja mam wulkanizator, wy nie  Ale edytowałem to sie nie liczy ale można to także zrobić łatkami i klejem, może nie będzie tak dobrze albo powinno być ok. Łatkę dać odpowiednio dużą, nakleić łatę, podłożyć coś np folie między dętkę i oponę i złożyć koło napompować i zostawić aż się sklei.

Powinno być ok.

(poprawiłem dla potomnych)

mr.morty

A po władku pisałem ja (tak z małej litery, celowy brak szacunku)

Puklus

• Mod Team
Napisano

No, poprawiłem, żeby było mniej wyniośle :P Fakt jest taki że mam to ustrojstwo i dzięki temu mam mały skrawek doświadczenia którym tu koślawo, mogę sie podzielić. Opona jest spokojnie do uratowania, jeżeli się to na spokojnie zrobi. No ale na bezdętkę bym już nie liczył :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...