Skocz do zawartości

[koszyk] na bidon Isostar 1litr

mr2000rr

Rekomendowane odpowiedzi

Hej. Potrzebuję dobrać jakiś koszyk do bidonu 1l Isostara. Do tej pory jeździłem z koszykiem topeak regulowanym na butelki i woziłem przeważnie 1,5l butelkę z wodą, ale na dłuższą metę jest to trochę niewygodne. Plus jest taki że mam 1,5l płynu, a minus że za każdym razem kiedy chcę się napić to muszę robić postój, bo inaczej jest to bardzo nie wygodne a czasem nawet niebezpieczne. Tak więc poszedłem na kompromis i kupiłem bidon 1l. Polećcie jakiś koszyk, najlepiej coś taniego, zależy mi tylko aby pewnie wchodził do niego ten bidon i nie miał luzów. Aluminium mile widziane bo wytrzymalsze od tworzywa. Jak ktoś jeździ z takim bidonem i ma dobry koszyk do tego to będę wdzięczny za podpowiedź. Dzięki.

Beto BC-105c - to jest nylon zbrojony włóknem szklanym i cały koszyk jest sztywniejszy niż normalne koszyki z alu. Nie jest może najlżejszy ale zapomniałem o wszystkich innych koszykach, bo trzyma i się nie rozgina :) a też używałem w swoim czasie litrowych isostarów.

Cały myk polega na tym, że odkręcasz obejmę i masz normalny koszyk montowany na standardowy rozstaw śrub.

Innych Beto nie używałem, wyglądają dużo słabiej jeśli chodzi o sztywność, więc odradzam.

PS: alu generalnie nie jest wytrzymalsze, jeśli chodzi o koszyki. Prędzej czy później się rozgina, doginasz, i tak w kółko...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...