mr2000rr Napisano 11 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2016 Hej. Potrzebuję dobrać jakiś koszyk do bidonu 1l Isostara. Do tej pory jeździłem z koszykiem topeak regulowanym na butelki i woziłem przeważnie 1,5l butelkę z wodą, ale na dłuższą metę jest to trochę niewygodne. Plus jest taki że mam 1,5l płynu, a minus że za każdym razem kiedy chcę się napić to muszę robić postój, bo inaczej jest to bardzo nie wygodne a czasem nawet niebezpieczne. Tak więc poszedłem na kompromis i kupiłem bidon 1l. Polećcie jakiś koszyk, najlepiej coś taniego, zależy mi tylko aby pewnie wchodził do niego ten bidon i nie miał luzów. Aluminium mile widziane bo wytrzymalsze od tworzywa. Jak ktoś jeździ z takim bidonem i ma dobry koszyk do tego to będę wdzięczny za podpowiedź. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hetman Napisano 11 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2016 Beto BC-105c - to jest nylon zbrojony włóknem szklanym i cały koszyk jest sztywniejszy niż normalne koszyki z alu. Nie jest może najlżejszy ale zapomniałem o wszystkich innych koszykach, bo trzyma i się nie rozgina a też używałem w swoim czasie litrowych isostarów. Cały myk polega na tym, że odkręcasz obejmę i masz normalny koszyk montowany na standardowy rozstaw śrub. Innych Beto nie używałem, wyglądają dużo słabiej jeśli chodzi o sztywność, więc odradzam. PS: alu generalnie nie jest wytrzymalsze, jeśli chodzi o koszyki. Prędzej czy później się rozgina, doginasz, i tak w kółko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.