Skocz do zawartości

[Rower] Bitwin Rockrider 520 27,5

Szatan18

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Jestem tutaj nowym użytkownikiem więc prosiłbym o wyrozumiałość :)

A więc tak. Zamierzam zmienić rower ponieważ mój aktualny jest już trochę przestarzały oraz komfort jazdy na nim niestety nie odpowiada mi już tak jak kiedyś. 
Interesuje mnie bardzo rower Bitwin Rockrider 520. Tutaj dam link: http://www.decathlon.pl/rockrider-520-275-id_8350582.html

Chciałbym oraz proszę bardzo o OPINIE nie o porównanie tylko o OPINIE tego roweru. Czytałem różne tematy, słuchałem różnych osób lecz chciałbym tutaj się dowiedzieć konkretnie.  Rower potrzebuję do jazdy szosowo-asfaltowej. Przeważnie to lekkie wzniesienia, dróżki leśne bądź trochę asfaltu. Nie będę ukrywać., NIe mam zamiaru wydać dużo pieniędzy na rower a za razem nie chcę też mieć wypasionego sprzętu. Liczę się z tym że za taką cenę cudów nie dostanę lecz na moje wymagania moim zdaniem ten rower wystarczyłby mi dość mocno. Chciałbym usłyszeć od Was jakie są wady oraz zalety tego roweru. Jakie minusy, jakie części się często psują jakie są niedopracowane oraz jaki jest komfort oraz koszt eksploatacji tego modelu.
Proszę bardzo o odpowiedzi a jakieś "dosrywki" bądź inne komentarze prosiłbym zachować do siebie. Dziękuję oraz pozdrawiam :)

Napisano

To jest model tegoroczny więc informacji i psujących się częściach nie dostaniesz zbyt wiele. Koszt eksploatacji to zużycie łańcucha i zębatek, a więc w tej klasie cenowej w wielu będzie podobnie. Pod względem cena/jakość jest świetny, masz koło na kasecie i mocowania do tarcz. Tarczówki co prawda mechaniczne, ale to hayesy mx-5, czyli polecany model. Jak masz więcej jeździć po asfalcie to obejrzyj jeszcze rowery kands i lazaro na llegro.

Napisano

Moj kolega kupil pare miesiecy temu i rower przyzwoity za te pieniadze, lepszego nie kupisz. Minusem jest slaba jakosc tarczowek i chyba nic pozatym...

Serwis w ramach gwarancji w Decathlonie do dyspozycji za darmo kiedy i ile razy chcesz to dodatkowy plus

Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...