Skocz do zawartości

[dylemat]kupowac na allegro czy w sklepie?

goly33

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

kurcze mam taki dylemat, ostatnio rozwalilem swego lx i teraz chce go wymienic, koles w serwisie zaoferowal mi wymiane za 200zl na xt, przerzutka "prawie" nowa, mnie to nie przekonuje i powiedzialem mu ze na allegro sprzedaja nowe taniej, no to koles powiedzial mi ze na allegro sam syf sprzedaja, wiec jak to jest, skoro cena duzo nizsza a sprzed podobno nowy, co zrobic kupic na allegro czy w serwisie?? co byscie zrobili na moim miejscu?? skad bierze sie tak duza roznica w cenach na allegro i normalnych sklepach

pozdro

Napisano

200 zł za używane XT?? Kup na allegro nówkę , najlepiej od Super Sprzedawcy. Będzie super działała. A w sklepach?? Rzeczywiście bardzo drogo

To moje propozycje http://allegro.pl/item123347901_deore_xt_p...60sgs_nowa.html http://allegro.pl/item124851151_deore_xt_p..._sprezyna_.html http://allegro.pl/item125444459_przerzutka...zyna_od_cr.html

http://allegro.pl/item125444455_przerzutka..._cr_zobacz.html

Są to aukcje promowane więc <b> nie ma mowy żeby ten sprzęt był w gorszej jakości niż ten w sklepie. Każdy sklep pobiera sobie dużą marże, stąd ta różnica. Ja kupiłem lekko używaną przez kobietę alivio za 15 zł i jestem zadowolony

Napisano

ja na Allegro cały napęd kupiłem, włącznie z manetkami klamkami a do tego SPD, rogi, mostek i koszulkę i jestem happy.

Części kupowałem właśnie od Bikestacji i FocusaTM

Napisano

W sklepie kupuje tylko jak nie mam innego wyjścia. tak to na allegro czasem trafi sie jakaś "promocja". Ja kupiłem Deore przerzutke przednią za.... 32zł. Fakt używana była.. ale mało co. I jak ja dostałem potwierdziło sie. Działa jak nowa. I tak też wyglada. Dodam ze w sklepie kosztuje 80zł. Tak wiec jak chcesz coś kupić to warto poobserwować kika dni wcześniej allegro.

Napisano

Nie ma co sie dlugo zastanawiac. Na allegro z reguly jest taniej ale tez musisz uwazac bo czasem moga troche przyciac z cena. Wiec najpierw sprawdz na orginalnej stronie potem poszukaj gdzies i na koncu allgro. I jak najtaniej bedzie to bierz :)

pozdro :)]

350x19_2.jpg

Napisano

Najlepsze jest jak ktoś zamawia dany przedmiot na allegro bo jest 10 zł tanszy niz w sklepie...czyli tak czy siak wychodzi taka osoba na minus bo musi dołozyc jeszcze za koszt przesyłki :):)

Mimo wszystko na allegro mozna dostac naprawde bardo dozo towaru ktory bedzie jednak tańszy niz w skelpach nawet doliczajac koszty przesyłki.

Napisano

olej ten serwis i bierz nowe XT z allegro. Prawie cały rower złożyłem na częściach z allegro i sklepów internetowych i jakoś nie zauważyłem żeby te części były "samym syfem" facet w serwisie kit wciska jak zwykle. Skąd się biora te niższe ceny jakoś nigdy mnie nie interesowało, zwykle dostawałem rachunek na nowe części tak więc wszytsko raczej legalnie było.

• Mod Team
Napisano

Na allegro jest dużo taniej. Ponieważ sprzedawaca nie musi placić marży za utrzymanie sklepu, pensji pracownikom oraz odpadają inne mniej istotne koszty aczkolwiek przekładające się później na cene osprzętu :) Dlatego dużo lepiej poszukać czegoś interesującego na allegro kupić od SS i sprawa załatwiona. Jak pogadasz to jeszcze może coś ci z ceny zejdzie.

Napisano

A jak możesz znajdź na allegro gościa mającego sklep w Twojej okolicy , wtedy idziesz do niego i rzucasz tekstem : "a na allegro macie o x taniej " :-) i jest całkiem inna rozmowa .

Swoją drogą stówki za "prawie " nowego XT , nonono...

Napisano

Allegro...co tu duzo mowic jest o wiele taniej raczej czasy z oszustwami na allegro raczej juz minely, wszystko jest monitorowane nie zawsze musisz brac towar od ss ja np jak cos kupuje to daje nowym sprzedawcom mozliwosc wybicia sie przez duza ilosc komentarzy, takze bierz tam gdzie najtaniej i patrz na koszt przesyłki bo czasem przedmiot tanszy a ta roznica jest czasami ukryta w koscie (koszt - nie wiem jak to zapisac w dobrej formie) przesyłki. Z czasem nawet wydaje mi sie ze jeszcze troche i wszystkie sklepy internetowe przestana istniec dzieki wlasnie allegro poniewaz ceny przewaznie sa nizsze od sklepow internetowych

Napisano

od stycznia 2005 nie kupilem w sklepie zadnej wlasciwie czesci rowerowej ktorej cena jest wyzsza od ceny czesci z cena przesylki. czyli to oznacza ze wlasciwie zadnej rzeczy o cenie przekraczajacej cene flaszki smaru do lancucha. :) widelec, dwie ramy, naped, korby, kola, tlumik foxa. ceny od 30 do 60 procent nizsze od sklepowych.

niektorzy ze sprzedazy na allegro zyja wlasciwie - tak jak np bikestacja.

nie beda robic walkow na ludziach bo obetna sobie zrodlo dochodu.

kupowalem u wspolwlasciciela bike stacji łukasza ryża jeszcze jak mial swoje konto indywidualne. nigdy nie walil glupa - zalatwial sprawy jak nalezy nawet wtedy gdy nie musial.

kupilem u niego widelec - cena przy odbiorze okazala sie 50 zlotych wyzsza od ustalonej. poprosil o nr konta - pieniadze dostalem za 3 dni.

Napisano

Allegro, allegro i jeszcze raz allegro!!! Ceny niższe nawet po doliczeniu ceny przesyłki!!! Czasem się zdarza, że mam w sklepie rowerowym taniej niż na allegro więc kupuje w sklepie, ale większość częsci jest tańsza na allegro!!!

Napisano

Allegro ale nie zawsze :]

Chociarz teraz jak kupywałem klamki Avida to z przesyłka wyszło mi 68zł gdzie normalna cena katalogowa w sklepach to 99 zł a w MK Bike na przecenie były za 75 więc zysk jest i to spory ;)

Warto też patrzeć na przesyłke bo czasem towar jest tańszy ale z przesyłka wyjdzie więcej niz na drugiej aukcji...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...