UserProfile Napisano 10 Czerwca 2016 Napisano 10 Czerwca 2016 Nowy, mający kilka dni rower Rockrider 540, a napęd nieco hałasuje, jakby metalicznie i nieregularnie szeleści co słychać najlepiej na niskich przełożeniach. Jeżeli jadę na ciężkich przełożeniach np. 3x8 to problem nie jest zbyt słyszalny. Zauważyłem, że może to być z tego powodu, że - wbrew pozorom, niskie przełożenia nieco krzywią łańcuch, ponieważ np. jedynka z tyłu jest wyraźnie mniej wychylona niż jedynka z przodu. Na 1x1 czy 1x2 słychać dodatkowo także takie strzelanie od czasu do czasu, ale tak jak pisałem - wyraźnie widzę, że łańcuch jest wykrzywiony przy takim przełożeniu. Mogę podesłać zdjęcie. Druga sprawa - delikatne, gdzieś 1 mm, bicie całej korby, raczej bardziej falowanie, ale to podobno norma? Korba Prowheel Flint-451. Mogę też dodać bardzo małe bicie tarczy hamulcowej z tyłu, mega trudno dostrzegalne bez odmontowania tarczy, ale jednak zupełnie wystarczające, aby hamulec punktowo tarł o klocki.
Root Admin Mieciu Napisano 10 Czerwca 2016 Root Admin Napisano 10 Czerwca 2016 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.