Nowy1985 Napisano 7 Września 2006 Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Witajcie. Mam pytanie:do czego jest srubka ta najblizej haka:/ po co ona jest?? Jak za słabo przykrecam to mi łancuch przeskakuje, a jak za mocno to jest ok,ale czy tak mozna,przerzutka sie nie zniczczy??A co ze spręzynami?? Prosze o pomoc. Pozdrawiam. W załaczniku przesyłam zdjęcie przerzutki(ta srubka najblizej haka, fotki nie najlepszej jakości bo z telefonu robiłem ) Jak cos nie tak zrobiłem to przepraszam, jestem tu nowy i sie jeszcze nie orientuje na forum, choć juz przeczytałem zasady pisania:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal119 Napisano 7 Września 2006 Udostępnij Napisano 7 Września 2006 To chyba służy do ograniczenia sprężyny przy haku. Tak przypuszczam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 7 Września 2006 Udostępnij Napisano 7 Września 2006 W przyklejonym temacie jest FAQ z linkami do opisów regulacji tylnej przerzutki... Można się z nich dowiedzieć, że: Gdyby wózek miał tendencję - szczególnie na przełożeniach "młynkowych" - do ocierania się o zębatki, wówczas pokręćmy w prawo śrubkę znajdującą się przy haku. Zwiększa ona nieznacznie napięcie sprężyny odwodzącej przerzutkę do tyłu. Jeżeli okaże się to niewystarczające, trzeba będzie przestawić sprężynę napinającą górny korpus przerzutki lub poluzować tę napinającą wózek (patrz wyżej). - więc wkręć tą śrubkę na tyle mocno, aby górne kółeczko i łańcuch nie obcierały o największe zębatki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 8 Września 2006 Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Mam pytanie:do czego jest srubka ta najblizej haka:/ po co ona jest?? dokrecenie tej srubki powoduje odchylenie korpusu przerzutki do tylu, a w praktyce oddala koleczko prowadzace od kasety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy1985 Napisano 9 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Dzięki za pomoc:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.