Skocz do zawartości

[Przerzutka tył] sh lx

Nowy1985

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

Mam pytanie:do czego jest srubka ta najblizej haka:/ po co ona jest??

Jak za słabo przykrecam to mi łancuch przeskakuje, a jak za mocno to jest ok,ale czy tak mozna,przerzutka sie nie zniczczy??A co ze spręzynami??

Prosze o pomoc.

Pozdrawiam.

W załaczniku przesyłam zdjęcie przerzutki(ta srubka najblizej haka, fotki nie najlepszej jakości bo z telefonu robiłem ;) )

Jak cos nie tak zrobiłem to przepraszam, jestem tu nowy i sie jeszcze nie orientuje na forum, choć juz przeczytałem zasady pisania:)

post-1060-1235273792_thumb.jpgpost-110800-1235373212_thumb.jpg

W przyklejonym temacie jest FAQ z linkami do opisów regulacji tylnej przerzutki...

Można się z nich dowiedzieć, że:

Gdyby wózek miał tendencję - szczególnie na przełożeniach "młynkowych" - do ocierania się o zębatki, wówczas pokręćmy w prawo śrubkę znajdującą się przy haku. Zwiększa ona nieznacznie napięcie sprężyny odwodzącej przerzutkę do tyłu. Jeżeli okaże się to niewystarczające, trzeba będzie przestawić sprężynę napinającą górny korpus przerzutki lub poluzować tę napinającą wózek (patrz wyżej).

- więc wkręć tą śrubkę na tyle mocno, aby górne kółeczko i łańcuch nie obcierały o największe zębatki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...