misiojedzie Napisano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Ja dołożyłbym sobie do podałów jeszcze plastikowe noski np. takie kupione w decathlonie i po problemie. jaki nick takie pomysły @vdcmike moja jeździ w adidasach na dartmoorach z pinami i też zadowolona mówi że nie ma wogóle porównania z poprzednimi "tradycyjnymi" pedałami ale zrobi rocznie jakieś 1000 - 1500 km rekreacyjnie więc nawet nie ma szans żeby zniszczyć podeszwy w butach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Zależy jakie buty ale niszczą piny podeszwy generalnie. Obecne buty to czasami od chodzenia się podeszwa rozleci po pół roku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bar Napisano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 A używa ktoś wydziwnionych pedałów Amoeba? http://www.amoebaparts.com/amoeba/english/products/04index.php?title1=ACCESSORIES&title2=PEDAL W sumie mogłoby to ciekawie wyglądać. Albo badziewnie. Tego jeszcze nie wiem. No i oczywiście nie mam pojęcia jak się sprawdzają w praktyce takie wynalazki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiojedzie Napisano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Dla mnie trochę leci Star Trekiem no ale każdy ma swój gust. Dobra platforma ma przede wszystkim trzymać buta a wygląd to raczej drugorzędna sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bar Napisano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Jasne. Natomiast waga jest już nieco ważniejszym parametrem. I tutaj chętnie widziałbym u siebie pedały o wadze około 250 g, zamiast około 450 g (tyle ważą np. polecane Dartmoor Stream). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Może to i lekkie, ale ani tu dobrego podparcia ani trzymania bo pinów mniej. Był już kiedyś temat o tych "motylkach" na forum, a zaczął się od pytania czemu ludzie odsprzedają je prawie nowe... PS. Popatrz na pedały HT, produkują modele o różnym stopniu wylajtowania. Choć oczywiście w pewnym momencie ceny rosną na tyle, że zaczynasz się zastanawiać co jest niby tańszego od rzekomo drogich systemów zatrzaskowych, zwłaszcza jak do platform jednak wykosztujesz się na buty zamiast jeździć w "tenisówkach". A co to trwałości podeszw, to ja zorałem skejtowe Etnies'y w niecały jeden sezon, gdzie jakoś masakrycznie dużo jeżdżone nie było (może z 3000km), na tyle że już nie szło na tym dłużej jeździć bo stopa przesuwała się po pedale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadoel Napisano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Dołączę się do dyskusji, też szukam pedałów platformowych na łożyskach maszynowych do 100 zł. Czy warto kupić któryś z tych modeli? https://www.centrumrowerowe.pl/czesci/pedaly-rowerowe/uniwersalne-platformowe/p,pedaly-platformowe-vp-196-vp,38530.html https://www.centrumrowerowe.pl/czesci/pedaly-rowerowe/uniwersalne-platformowe/p,pedaly-apd-427-czarne-author,24811.html Powyższa modele mają dobre oceny, ale trochę osób na forum skarżyło się w ostatnim czasie na jakość wykonania. Czy ktoś wie jak to jest, jakość się znacznie obniżyła, czy jednak warto kupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sziva Napisano 23 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Dzięki wszystkim za odpowiedzi! Zamówiłam lekkie pedały z wymiennymi pinami HT PA01A. Jak dojdą, podzielę się wrażeniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bar Napisano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Ja zaś póki co zamówiłem sobie Octane One Static (łożyska kulkowe), ponieważ potrzebowałem na szybko, na weekend, żeby nie zostać bez pedałów. Być może będę je niedługo sprzedawał. ponieważ docelowo planuję Xpedo Spry (stety/niestety urzekł mnie ich design), z Chin. I tu pytanie - czy ktoś z forumowiczów ma może sprawdzonego sprzedawcę na Aliexpress bądź podobnym serwisie, posiadającego w ofercie te pedały? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sziva Napisano 27 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 Pedały już przyszły. Trzymają się buta jak dzikie, ale też swobodnie można zdjąć nogę przy zatrzymaniu. Od razu podokręcałam wszystkie piny. Póki co jeżdżę w nich w butach Keen i zastanawiam się czy odczułabym znaczącą różnicę po przesiadce na buty 5.10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bar Napisano 3 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2016 Ja również jestem całkiem zadowolony. Na tyle, że zmianę na Xpedo Spry odłożyłem na nieokreślone później (tym niemniej pytanie o sprawdzonego sprzedawcę z Aliexpress - aktualne). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.