Skocz do zawartości

[korba] kross level b7 2016r.

Piotro7

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Sprawdziłem, że w swoim krossie lewa korba jest o 3 mm. bliżej osi ramy od prawej. Wykluczyłem skrzywienie korby. Jeśli ktoś posiada kross level b7 z tego roku proszę o sprawdzenie tej odległości i odpowiedź. Zależy mi na tym przed odwiedzeniem serwisu. Powodem sprawdzenia napędu był ból w lewym kolanie po przejechaniu 1000 km. od zakupu roweru.

Napisano

w moim R7 jest 5mm różnicy lewa 73 mm prawa 78 mm sprawdzałem według tej strzałki na rurze z tyłu idealnie prawie na wysokości korby w pionie u góry

jaki ma to wpływ na kolana to nie wiem bo te twoje 3 mm yyyyy noga na pedale nie musi być w jednym miejscu nawet w spd bloki mają regulacje poprzeczną więc można to przez to zniwelować z prawej strony masz jeszcze blaty ale ja nie znam się na tym aż tak żebym miał w tym racje niech inni się wypowiedzą

Napisano

Bloki pod spd ustawiłem według buta nie myśląc nawet o tym, że korby mogą być nie w osi. Wiem że mogę wyregulować tą odległość blokami w bucie, ale kupiłem nowy rower, po to żeby nie mieć problemu z takiego typu rzeczami. Ewentualnie proszę o odpowiedź czy powinienem i czy mam szansę uzyskać pomoc od serwisu krossa w tej sprawie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...