Skocz do zawartości

[korba] kross level b7 2016r.

Piotro7

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Sprawdziłem, że w swoim krossie lewa korba jest o 3 mm. bliżej osi ramy od prawej. Wykluczyłem skrzywienie korby. Jeśli ktoś posiada kross level b7 z tego roku proszę o sprawdzenie tej odległości i odpowiedź. Zależy mi na tym przed odwiedzeniem serwisu. Powodem sprawdzenia napędu był ból w lewym kolanie po przejechaniu 1000 km. od zakupu roweru.

• Mod Team
Napisano

Ok a jaką masz tam mufę, korbę i ile podkładek bo nie każdemu sie chce szukać takich dość istotnych detali. Generalnie, linia łańcucha jak masz napęd 10sp powinna wynosić 50mm, co łatwo zmierzyć, bo to odległość od środka rury, do 2 zębatki napędu (przy napędzie 3x) lub do środka odległości między 1 a 2 zębatką.

Teoretycznie oba ramiona powinny być tak samo oddalone od ramy, ale to zależy, tak jest w symetrycznych ramach, bez dziwnych ficzerów

Temat został usunięty.

Prawdopodobna przyczyna usunięcia:
- pkt 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu
- podobny temat już istnieje
- narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności.

Zasady pisania na forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...