Smryk Napisano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 Witam. Jak w temacie, potrzebuję tylnej lampki do ok. 100zł. Zainteresował mnie temat tzw. "bezpiecznej strefy", czyli laserów wyznaczających po bokach strefę, w której auto nie może nas wyprzedzić. Czy jest to praktyczne rozwiązanie? Moją uwagę zwróciła lampka Ultimate - http://allegro.pl/ultimate-swiatlo-do-roweru-laser-logo-rower-stop-i5560444809.html. Oferuje dużo ciekawych opcji, pytanie brzmi, czy nie zbyt dużo i czy jest warta swojej ceny. Jeśli jednak okazałoby się, że "bezpieczna strefa" to rozwiązanie nieprzydatne, byłbym wdzięczny za inne propozycje. Z góry dziękuję i pozdrawiam. EDIT: Zapomniałem dodać, iż posiadam rower trekkingowy z pełnym osprzętem w stylu bagażnik i sakwy, więc w tym przypadku może okazać się, iż osprzęt ograniczy działanie takiej lampki i może okazać się konieczne montowanie czegoś na tył bagażnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arybek Napisano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 Witam, Mogę polecić lampkę: http://allegro.pl/lampka-rowerowa-z-laserem-bezpieczenstwa-wysylka-0-i5747235907.html Nieco mniejsza funkcjonalność, ale znacznie tańsza. -- Pozdrawiam, Artur. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
najtel Napisano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 Ten laser to tandeta... Kup sobie Bright Eye lub Wall e mactronica i bedziesz zadowolony na pewno Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 Zainteresował mnie temat tzw. "bezpiecznej strefy", czyli laserów wyznaczających po bokach strefę, w której auto nie może nas wyprzedzić. Czy jest to praktyczne rozwiązanie? Ty tak serio ? Samochody są ile większe od rowerzystów, mają mocniejsze światła a i tak w nie przywalają inni kierowcy. Laser w takich światłach to moim zdaniem zbędny bajer (delikatnie mówiąc). Bez urazy ale jak ktoś będzie miał Cię zaczepić, w sensie auto, to odbędzie się to bez względu na lampkę. Ludzie x lat jeździli na zwykłych lampkach i żyją do dziś. Szkoda kasy na takie cudo. Popieram to co wspomniał przedmówca, Walle to dobra propozycja. Widziałem w akcji i moim zdaniem jest spoko. Ja aktualnie też pokusiłem się na Walliego ale u naszych skośnookich przyjaciół. Koszt z dostawą to aż 10 zł ale jakość pewnie będzie też niższa. W każdym razie dla mnie wystarczy a Ty rób jak uważasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smryk Napisano 10 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 W takim razie chyba skuszę się na tego Wall-E, bo wygląda ciekawie. Zaczekam jakiś czas, może ktoś poda jeszcze jakąś opcję. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz, jak wygląda kwestia czasu pracy takiej latarki jak Wall-E? Na jednej aukcji jest podane 4h, na drugiej aż 100. Jak więc podchodzić do tych informacji? 4h to strasznie mało, bez zabawy z akumulatorami się nie obejdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Te czasy Walle to zależy od trybu świecenia, mam tą lampkę i ogólnie jest spoko, nawet zapasowy uchwyt można dokupić. Mój brat też używa Smart i też spoko z daleka to świeci w dodatku w przeciwieństwie do Walle ma mocowanie na tylny trójkąt ramy i można też tam zamocować tak by rzeczy przewożone na bagażniku nie zasłaniały lampki pod siodełkiem, ale znowu i tak minusem będą sakwy boczne bo raczej mogą zasłonić też. http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6197057780 Wysłane z mojego Samsung Note 2 za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ezios Napisano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Co do Walle to ostatnio robiliśmy testy. Więc w słoneczny i gorący dzień jeżeli jedzie się nasłonecznionym odcinkiem drogi to lampka przestaje być widoczna po 100 metrach (a dokładnie sama nie rzuca się w oczy trzeba ją znaleźć na drodze). Podobny efekt występuje w zacienionym miejscu dopiero po 200 m. Porównywałem wallyego mactronicka i chińską podróbę i świecą identycznie. Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Czyli nie przepłaciłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ezios Napisano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Zależy bo ogólnie na forum opisywali i tandetę. Chińskie towary można podzielić na legendarne chińskie i dobry użyteczny towar. Trzeba dobrze trafić. Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Spokojnie, jak dla mnie zwykłe diody były ok to ta też pewnie będzie ok. Dla mnie najważniejsza jest przednia, i to dzięki niej jestem głównie widoczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Pierwszy kontakt z wallim to szok i niedowierzanie. Jak pierwszy raz jechałem, to po zatrzymaniu się na poboczu okazało się, że na prostym odcinku drogi z pół kilometra za mną wszystkie znaki migają. Odblaskowe w sensie A laser? Wiocha, do kompletu świecące wentyle i furorę w miejscowościach do tysiąca mieszkańców pewnie zrobi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ezios Napisano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Z gustami się nie dyskutuje. Chce laser niech zakłada. Autor chciał dowiedzieć się jaki warto kupić a nie czy jest to ładne czy nie. P.S. Teraz nawet nie można wyjechać na rower bez spodenek z wkładką i koszulki rowerowej, bo nie jest to "pro" i widziane zbyt dobrze, a na pewno kilometrów nie można zaliczyć jako przejechanych. Nie przesadzajmy. Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Nie można dyskutować z gustami? A dlaczego nie? Określenia odpustowe i małomiasteczkowe Ci coś mówią? Ktokolwiek gdziekolwiek neguje jeżdżenie bez wkładki? Ale owszem, zakładanie świecących trupich czach na szprychy i inne takie tuningowe wynalazki są nazywane wiochą. W mojej ocenie tak własnie należy nazwać ten wynalazek. Światło zamiast być wysyłane tam gdzie być powinno jest wysyłane na ziemię. No super. Jak mawiają Czesi: linia nie ściana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ezios Napisano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Nie dyskutuje się ponieważ z tego tylko kłótnie a i tak kogoś trudno przekonać. Te wszystkie określenia mi wiele mówią. Ale najwięcej tych określeń kto używa? Bo w moich stronach to Ci co się z tych wioch wyrwali w pierwszym lub drugim pokoleniu, lub ludzie bez kultury. Kiedyś mój kolega właśnie uważany za wieśniaka powiedział śmiejącym się z niego "gdyby chamy nie orali to by pany wyzdychali", oczywiście gęby się pozamykały. Dalsza dyskusja zbędna. Pozdrawiam. Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominikpl72 Napisano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Jeśli masz bagażnik - polecam lampkę INFINI APOLLO I-501R2. Sam używam i jestem zadowolony. http://www.akcesoria-rower.pl/infini-lampka-tylna-na-bagaznik-apollo-i-501r2-p-546.html Zalety: - dzięki zastosowaniu systemu odblasków wewnątrz lampy - duża powierzchnia świecąca (pomimo jednej diody) - świeci praktycznie cała czerwona powierzchnia lampki. - czujnik ruchu - moc świecenia Wady: - trochę skomplikowany i nieintuicyjny system włączania i ustawiania opcji świecenia za pomocą jednego przycisku - lampka jest wykonana z dość sztywnego plastiku, co w połączeniu z zamknięciem lampki "na zatrzask" powoduje moje (może przesadzone) obawy że trzeba być ostrożnym przy otwieraniu lampki w celu wymiany baterii/akumulatorka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzorf Napisano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Jak dobrze poszukasz na Olx to lampkę z laserem znajdziesz nawet za 20 zł. Ja jakoś w ubiegłym tygodniu na tego typu sprzęt trafiłem. Wysłane z mojego LG-V490 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
100lar3k Napisano 11 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2016 Mam taką lampkę. I uważam że ten laser to zbędny bajer. Oczywiście fajnie to wygląda i na początku tego używałem ale po jakimś czasie przestałem. Dodatkowo bardzo szybko wyczerpują się akumulatorki/baterie podczas świecenia laserem i lampką. Zobacz ofertę: Lampa rower tylna Mactronic Falcon Eye LED+LASER http://allegro.pl/showItem2.php?item=6119532832 Taką kupiłem. Od prawie dwóch lat nie używam tego lasera. Dodatkowo w tej lampce utrudniona jest wymiana baterii bo lampka jest skręcana na śrubki. Mała edycja. Polecam zakupić walle ale wersje pierwszą ze względu na mocniejsze diody. Też mam w drugim rowerze i jestem mega zadowolony świeci naprawdę mocno. Tapatalk i wszystko jasne[emoji41] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.