DidkuPL Napisano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 Witam. Od pewnego czasu mam problem, mianowicie po około miesiącu, chcąc lekko zwiększyć tłumienie powrotu, pokrętło stoi w miejscu i nie da rady go ruszyć. Chodzi o male czerwone pokrętło na dole prawej goleni w amortyzatorze Fox Evolution Series. Co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_l_83 Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Hej rozwiazales problem? Go Hard or Go Home Witam. Od pewnego czasu mam problem, mianowicie po około miesiącu, chcąc lekko zwiększyć tłumienie powrotu, pokrętło stoi w miejscu i nie da rady go ruszyć. Chodzi o male czerwone pokrętło na dole prawej goleni w amortyzatorze Fox Evolution Series. Co robić?Hej rozwiazales problem? Go Hard or Go Home Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fonika Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Problemem jest pozostawienie pokrętła w skrajnej pozycji - lubi się wtedy zapiekać. Najlepiej jest rozebrać cały tłumik i dopiero wtedy podchodzić do próby ruszenia regulacji, zrobienie tego siłą z zewnątrz może spowodować jej uszkodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wlosiaty333 Napisano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Wiadomo co z tym dalej? Mam ten sam problem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fonika Napisano 10 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Jw. bez rozebrania tłumika pozostaje tylko próba ruszenia pokrętła na siłe co może się skończyć jego zerwaniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek4don Napisano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2017 Witam. Niestety podczas próby regulacji tłumienia czerwone pokrętło się urwało. Nigdzie nie mogę znaleźć tej części jako wymiennej. (Suntour i Rock Shock ma takie części). Czy ktoś się orientuje czy serwis FOX dysponuje taka częścią zamienna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2017 Ja tam wbiłem i zostawiłem na zawsze małego imbusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrovka Napisano 14 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 (edytowane) Czesc. Mam prawdopodobnie ten sam problem co autor... Czyli jedyna sluszna mozliwoscia w tej sytuacji jest oddanie do serwisu ? Naprawa jest bardziej skomplikowana niz wymiana oleju ? Edytowane 14 Lipca 2017 przez mrovka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrovka Napisano 16 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2017 (edytowane) Ja z pelna odpowiedzialnoascia za to co moze sie stac,wzialem kombinerki i 'przegwalcilem' pokretlo. Cos w srodku gruchlo i w momencie obrotu czulem cos jakby piasek - - mogl mi zardzewiec w srodku tlumnik ?? Podczas jeszcze jednego przekrecania byly takie same dzwieki i co ciekawe tlumienie powrotu dziala,bo udalo mi sie zmienic ustawienie. Wiec zaciskam kombinerki jeszcze raz i probuje wrocic do poprzednich ustawien.Znow przez dwie pozycje slysze i czuje 'piasek' - i co ciekawe tlumnik znow zareagowal na zmiane ustawien. Dodam ze amor pracuje normalnie,blokada dziala prawidlowo...tylko tlumienie powrotu musze ustawiac kombinerkami Ogolnie i tak mam zamiar go wyslac na coroczny serwis,ale moze wiecie co moze byc odpowiedzialne za takie zgrzytanie ?? Edytowane 16 Lipca 2017 przez mrovka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carraluch Napisano 16 Października 2017 Udostępnij Napisano 16 Października 2017 W moim widelcu (Fox Performance 34 Fork GRIP) regulacja tłumienia przestała działać. Po rozebraniu okazało się, że w środku jest pełno błota a kulka jest cała skorodowana i na pewno nie jest okrągła. Umycie i przesmarowanie elementu widocznego na filmie 06:46 rozwiązuje problem. Kulka nie nadawała się do użycia, udało mi się dobrać zamiennik z łożysk starego bębenka. Zastanawiam się jakim cudem to błoto dostało się do środka. Pozostałe elementy były czyste. http://www.ridefox.com/help.php?m=bike&id=915 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi