Skocz do zawartości

[sakwa] Małe sakwy rowerowe pod fotelik dla dziecka

jemspam

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Potrzebuje kupić do roweru sakwy, aby móc w nie włożyć ubranie na zmianę dla dziecka, jakieś picie, jakąś przekąskę, coś na owady, itp.

Problem w tym, że sakwy chce zamontować na połowie bagażnika. Resztę bagażnika zakrywa fotelik rowerowy. Do montażu mam 17cm długości bagażnika.

Chciałbym jakieś małe sakwy, coś co chowa się we wnęce którą tworzy fotelik (miejsce na nogi dziecka).

xp4fp2.jpg

Szukam w internecie i nie mogę nic znaleźć co by się nadawało. Myślałem o Crosso Mini Bag 2 L ale nie wiem jak to zamontować.

Poradźcie coś.

Możesz także rozważyć sakwy na przód.

Moim zdaniem to lepsze rozwiazanie. Jak dolozysz sakwy poza tylna osia to obciazony na tyl rower bedzie jeszcze bardziej niestabilny (nie wiem jak to nazwac). Sam jezdzilem z fotelikiem i torba na kierownice i wydaje mi sie to najlepszym rozwiazaniem.

Wysłane z Tapatalk

http://moje60l.blogspot.com

Powitoł

Szukałem, nie znalazłem sakw. Myślałem nad mocowaniem toreb "taktycznych" (tanie chińskie kostki do dostania na allegro).

Jedną mam i spróbowałem troczyć - nie było ot wygodne, ani szybkie, chybotało się okrutnie.

Fotelik OK Baby ma dziurki na górze oparcia - montuję tam sznurki i troczę do tego 20l plecak z decathlonu. Na takie jazdy jak uprawiam wystarcza pojemności, trzeba się tylko mocno pilnować, bo środek ciężkości mocno poza osią koła wypada i potrafi podnieść przednie koło do góry.

Jak polecono, pokombinowałbym z przednimi sakwami/torbą, tudzież torbą mocowaną w trójkąt.

Ja chciałem wszystko bezkosztowo załatwić i musiałem się posiłkować druciarstwem/sznurkarstwem :)

Dzięki za odpowiedzi. Torbę na kierownice też chce kupić. Potrzebuje na telefon, klucze, jakiegoś batonika. Właśnie nie wiem ile rzeczy wejdzie to takiej torby.

Rozejrzę się za torbą na kierownicę. Zobaczę najpierw co tam zdołam upakować a potem się zastanowię nad sakwami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...