Jusytka Napisano 13 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 Tak miałam z butami spd, dwa razy odsyłałam zanim trafiłam na właściwy rozmiar, bo rzeczywisty rozmiar butów SIDI nijak się miał do tablicy rozmiarów, którą wcześniej przestudiowałam. No ale buty super, jestem mega zadowolona Mam nadzieję, że z kasku też będę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaczorak Napisano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 Tego Ci życze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusytka Napisano 13 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 Dzięki Kask uniwersalny jest dla mnie odpowiedni, bo póki co nie mam szosówki, więc mój góral jest używany do wszystkiego. Gdybym jednak miała, wątpię bym chciała kupować specjalny kask dla szosówek, bo i po co, skoro się nie ścigam, więc nie zależy mi na idealnej aerodynamice, ani ekstra wentylacji, a tym bardziej piórkowej wadze w dodatku za ciężką kasę Mój priorytet to bezpieczeństwo za rozsądną kasę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 Ja tez uwazalem ze po co mi kask szosowy na szose. Realnie jednak w kasku mtb bolą mnie plecy i szyja w czasie jazdy na szosowce. Szosowy nie ma daszka i ma mniej rozbudowany przód, przez to mniej zadzieram głowę, nawet jesli na szosowce mam niezbyt wyciągnięta pozycję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusytka Napisano 13 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 No ale daszek można mieć lub nie, łatwo się go odpina. Ja akurat uważam go za element niezbędny, bo nie lubię jak słońce świeci mi w oczy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 Mnie też świeci w oczy jednak na szosie w kasku mtb mam powyższe problemy. W szosowym nie. Mało wyczuwalne przy dojeździe do pracy ale po kilku godzinach na siodle już owszem. Zapytałaś po co, napisałem, sprawdzone doświadczalnie i dosyć bolesne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusytka Napisano 14 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 Mam go! Śliczny jest! Mógłby być ciut mniejszy, ale regulacja jest wygodna. Brakuje mi tylko miękkiego zabezpieczenia pod brodą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiowu Napisano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 to polecam jeszcze kupić okularki najlepiej z bezbarwnymi szklami; moim zdaniem musowy zakup w kategorii "zagwarantowanie bezpieczeństwa" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusytka Napisano 15 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 Właśnie dlatego daszek jest mi niezbędny, bo nie lubię okularów Mam takie z wymiennymi szkłami A takie białe szkła chronią przed słońcem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaczorak Napisano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 A takie białe szkła chronią przed słońcem? Mogą mieć filtr UV ale raczej chronią przed gałęziami i owadami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 15 Czerwca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 Właśnie dlatego daszek jest mi niezbędny, bo nie lubię okularów Okulary to nie tylko ochrona przed słońcem. Pomijam meszki, komary i inne latające ale uderzenie piaskiem, odpryskiem kamienia może być niebezpieczne dla oka. Dlatego nawet w pochmurny dzień, przy zapadającym zmroku warto mieć takie z bezbarwnymi szkłami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiowu Napisano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 Mogą mieć filtr UV ale raczej chronią przed gałęziami i owadami. przede wszystkim owady (UV to ...) jak się zbierze muszkę prosto w tęczówkę to organizm działa sam; poza rozumem, a jak to się dzieje w czasie zjazdu to może się skończyść poważnym urazem daszek przed tym nie ochroni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusytka Napisano 16 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 Nie sposób Wam nie przyznać racji, ja tylko raz miałam problem z okiem po rowerze. Jechałam zimą i po powrocie zauważyłam, że pękła mi nawet jakaś żyłka w oku od zimnego powietrza. Pomyślałam sobie, zimą trzeba zakładać okulary! Muszka jeszcze nie wpadła, więc czujność osłabiona, no ale może wpaść. No dobra poszukam tych okularów.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 16 Czerwca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 Jak nie chcesz wydać majątku to na próbę: http://www.decathlon.pl/okulary-na-rower-arenberg-kat-0-id_8118518.html Cena 2kg truskawek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusytka Napisano 16 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 Dzięki, ale ja już kupiłam okulary w zeszłym roku z wymiennymi szkłami. Nie wiem czy dobre, polecono mi je w sklepie rowerowym, kosztowały ok 120 zł. Nie lubię okularów, bo ich nie noszę na co dzień, a na rowerze gorzej widać, bo szkła są kolorowe. Nawet nie pamiętam już jakie kolory mają, dlaczego są różne oraz kiedy, które się stosuje :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaczorak Napisano 16 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 Nawet nie pamiętam już jakie kolory mają,dlaczego są różne oraz kiedy, które się stosuje :-( Przeważnie są trzy kolory: przyciemniane, żółte lub pomarańczowe i przezroczyste. Przyciemniane na słońce, żółte na pochmurne, zamulone dni i wieczorami a przezroczyste po zmierzchu jak jeździsz na nocne traski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusytka Napisano 16 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 No właśnie, przeźroczystych chyba nie mam :-( A much i komarów najwięcej jest pod wieczór właśnie! Teraz jestem w pracy, ale wieczorem sprawdzę. Cieszę się za to, że kolor oprawek idealnie pasuje do nowego kasku :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 16 Czerwca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 Cieszę się za to, że kolor oprawek idealnie pasuje do nowego kasku :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaczorak Napisano 16 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 kolor oprawek idealnie pasuje do nowego kasku :-) Najważniejszy parameter spełniony. Tylko pytanie czy pasuje do roweru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusytka Napisano 16 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 Oczywiście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaczorak Napisano 16 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 To elegancko To bezpiecznych wycieczek życzę w nowym pasującym kasku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusytka Napisano 17 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 No dzięki :-) Juz sie nie moge doczekać pierwszego występu ;-) Kask póki co, leży sobie na honorowym miejscu w sypialni i cieszy oko :-) Niestety weekend odpada z powodu wyjazdu na kajaki, ale w przyszłym tygodniu dam czadu :-) Wyszukałam wczoraj swoje okulary, mają szybki niebieskie i żółte, białych brak :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.