blakbery Napisano 8 Czerwca 2016 Napisano 8 Czerwca 2016 Witam, mam 196cm i nogę 96cm. Mam okazję kupić dobry rower na ramie slopingowej 55.5cm (57.5cm górna) i zastanawiam się czy mógłbym na niej jeździć, ponieważ znalezienie roweru na ramie 58cm jest dosyć ciężkie (takiego, który by mi odpowiadał). W kalkulatorze wg wzrostu wychodzi 54.5cm podsiodłowa i 60cm górna, a wg nogi 55.5cm podsiodłowa i 61.5cm górna. Z góry dzięki za zainteresowanie.
michur Napisano 12 Czerwca 2016 Napisano 12 Czerwca 2016 W większości te kalkulatory o kant d*** można potłuc. Ma być Tobie wygodnie i parę cm z tej czy innej strony różnicy nie zrobi bo zawodowcem nie jesteś skoro pytasz o takie sprawy. Siodło, kierownica to wszystko jest do skalibrowania a ramy są budowane wg wcześneij określonych wytycznych żeby dało się na tym śmigać.
blakbery Napisano 12 Czerwca 2016 Autor Napisano 12 Czerwca 2016 Rzeczywiście, kupiłem rozmiar L i rower jak najbardziej okej. Wcale nie czuje, żeby ta rama była mniejsza a na pewno będzie się wygodniej jeździło bo nie lubię tak wyciągniętej pozycji. W sumie rozmiar M z pomocą specjalistów też dałbym radę do siebie dopasować.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.