tenjin Napisano 8 Czerwca 2016 Napisano 8 Czerwca 2016 Hej, rozważam kupno roweru fuji outland 1.5D z 2013. Mogę go kupić za ok 3.5k (nówka) pełna specyfikacja:Print Bike Page - mam jednak parę wątpliwości -amor przód to Manitou marvel ts air - nie znalazłem dużo o tym amorze. Teoretycznie jest zestawiany jako odpowiednik reby chociaż w modelu wyżej zamiast niego jest rs recon. Jeździłem tylko na rock shoxach (tora, recon, revelation) i nie bardzo wiem czego się spodziewać po tym widelcu. - korba na octalinka- jeździłem na kwadratach, octalinkach i zintegrowanych i nie czułem dużej różnicy. Zastanawiam się czy pakowanie się w taki oldskul (do tego w systemie 3 blaty z przodu) ma sens? - hamulce- są tam zamontowane promaxy deciphery o których też nie znalazłem za wiele. Znalazłem info, że są w miarę spoko- chociaż nie spodziewam się cudów. Obecnie jeżdzę na juicy 3 wystarczają mi do lasu. Domyślam się, że te deciphery to podobna liga i liczę się z tym, że w górach może być gorzej. - o ile podoba mi się zawieszenie fsr (fuji, z tego co doczytałem, kupiło licencję od speca i stosowało fsr w swoich rowerach) to zastanawia mnie kąt główki tj. 69,5. Waham się czy dla fulla 120/120 to nie jest trochę za oldskulowe geo. Za wyborem przemawia do mnie pełne zawieszenie w fsr, cena i fakt, że mogę dostać ramę 15 cali. Mam 167 cm wzrostu, 65kg wagi. Rower zamierzam używać w cross country, niskie góry, łatwe przygotowane trasy, rychleby etc.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.