saintwrc Napisano 8 Czerwca 2016 Napisano 8 Czerwca 2016 Witam Jak w temacie, chciałbym przeskoczyć na napęd 1x11 i w tylnym kole posiadam wymienioną w tytule piastę Novatec D142SBT, na bębenek chciałbym założyć kasetę Shimano CS-M8000. Pytanie czy to się uda? Domyślam się że kaseta jest szersza od obecnej 9-rzędowej, natomiast w kompendium na forum wyczytałem że kasety 11-rzędowe dają się upchnąć w 80% na piastach 8-rzędowych nawet. Więc pytanie do was koledzy, zanim zacznę kupować graty czy czeka mnie jeszcze wydatek zmiany piasty od razu czy póki co mogę zakładać na taką. Z góry dziękuję za odpowiedź, a jeśli gdzieś w poście popełniłem błąd proszę o wybaczenie, to w sumie pierwsze moje zapytanie, zazwyczaj wszystko znajduje czytając tylko forum Pozdrawiam
gtb Napisano 8 Czerwca 2016 Napisano 8 Czerwca 2016 Tak , wejdzie . Kaset 8/9/10 i shimano MTB 11 są takiej samej szerokości i wchodzą na taki sam bębenek (zębatki są tylko ciaśniej upakowane).
saintwrc Napisano 8 Czerwca 2016 Autor Napisano 8 Czerwca 2016 Super, dzięki za rozwianie wątpliwości
ishi Napisano 8 Czerwca 2016 Napisano 8 Czerwca 2016 U mnie na kole 29" nie weszło. EDIT: Ale ja miałem bez tego T na końcu, a dokładnie D142SB-X12
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.