tobo Napisano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Poszukuję roweru "na prezent". Właścicielem roweru będzie chłopak, obecnie ma 154 cm wzrostu, rośnie jakieś 6 cm rocznie (na ten moment). Potrzebuję rower mtb, z amortyzatorem, kasetą (nie wolnobiegiem), raczej hamulce obręczowe. Cena to powiedzmy 1200 zł, jeśli byłaby ciut lepsza oferta (powiedzmy do 1300) to mogę podnieść limit. Przeszukałem allegro i w ofertach są podkategorie - podane rozmiary to 15, 17, 19 itd. Zastanawiam się nad rozmiarem przy jego obecnym tempie rozwoju. Z pewnych względów wchodzi w rachubę zakup tylko nowego, muszę niestety odpuścić wszelkiego rodzaju używane okazje. Rower nie będzie mógł być poddany modyfikacjom - zakup przez internet i wysyłka bezpośrednio do odbiorcy, nie mam możliwości poddania go przeróbkom, które oczywiście przydałyby się. Największy dylemat mam co do wielkości ramy. Rower będzie raczej używany "podwórkowo" czyli jazda z kolegami, niezbyt długie dystanse. Najpopularniejsze oferty to Romet Rambler i Kandsy. Rower będzie zadbany więc ryzyko rozpadu z powodu niskiej jakości komponentów nie będzie raczej miał miejsca. Liczę na jakieś sugestie osób które dokonywały wyboru w podobnych warunkach. Nie mam możliwości zrobienia pomiarów przyszłego właściciela roweru (czyli np długości nogi) by sprawdzić jak choćby teoretycznie będzie pasował do roweru, muszę kupić "na czuja". Znam tylko wiek, wzrost i ogólne preferencje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.