Rutek Napisano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Witam. Przymieżam się do zakupu lusterka i mam kilka wątpliwości. Otóż lusterko ma głównie 'podglądać' dziecko z tyłu w foteliku. Obracanie się celem sprawdzenia bywa ryzykowne, więc na pewno zwiększyłoby bezpieczeństwo. Patrzyłem na Zefal-e, są ok, ale chcę mieć pewność, że model który wybiorę pokaże co znajduje się zaraz za plecami (fotelik). Mam zamontowane rogi więc może mieć mocowanie na rogach jak i kierownicy. Rower to Gary Fisher Wahoo. Co ważne, dobrze jakby było montowane na szybko, bez narzędzi. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Jak zapniesz pasy to dziecko nie ucieknie. Lepiej patrz na drogę niż na lusterko. Jeżeli już musisz bo np dziecko jest chore i nie możesz go spuścić z oka to kup lusterko na kask. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rutek Napisano 8 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Niby jakaś racja. Ale, to początki naszych rowerowań z dzieckiem Często więc odwracam się, żeby sprawdzić czy jest ok. Lustro myślę rozwiązałoby ten problem, tylko pod warunkiem, że dałoby się skierować je tuż za mnie. A co do kasku, to nie mogę się przekonać (wiem, że daję zły przykład). Dziecko w kasku zawsze, mnie za bardzo uwiera ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.