Bluepower Napisano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Szukam programu na adroida który działał by w trybie offline. Mam telefon obsługujący GPS-a i GLOONAS a szukam programu który działał by offline i pokazywał mi gdzie jestem na swojej trasie, czy dobrze jadę itp. Mam endomondo ale jakoś często gubi mi sygnał w najmniej odpowiednim momencie (dostraja się czy cuś). Miałem mapy google, sygnału nie gubił ale... jakoś nie dla mnie to cuś. Może to być coś płatnego (bez miesięcznego abonamentu) co w trybie offline pokazywało by mi właśnie gdzie jestem a może i w przyszłości pas napiersiowy (zwał jak zwał) który by obsługiwał program. Aktualnie mam zegarek z paskiem i bdb działa lecz kto wie... Głównie chodzi mi o to aby dobrze pokazywał moją trasę zaplanowaną i mnie informował (np. dźwiękiem) jak zboczę z kursu a teksty typu "skręć w prawo za 100 metrów" są mi zbędne. Jeśli zły dział proszę o przeniesienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Locus Map. Ja kupiłem wersję Pro i dla mnie rewelacja! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turysta Napisano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Co złego z Google Maps? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Głównie chodzi mi o to aby dobrze pokazywał moją trasę zaplanowaną i mnie informował (np. dźwiękiem) jak zboczę z kursu Google Maps to potrafią? Dawno z nich nie korzystałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turysta Napisano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Potrafi. W dodatku można ściągnąć mapy aby działało offline. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikokm Napisano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 W Google nawigacja w trybie rowerowym nie działa offline. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris750 Napisano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 ja używam navicomputera ma wszystko także mapy offline, ślad gpx itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 8 Czerwca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Ja ze starszym Androidem używam OruxMaps: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orux.oruxmaps&hl=pl Mapy tworzysz sobie w Mobile Atlas Creator, wiec wybór map jest ogromny. Masz alerty przy zboczeniu z trasy, rejestrowanie ścieżki, miliony statystyk i ogromne opcje personalizacji. Nie ma typowej nawigacji (czyli to co piszesz o komunikatach głosowych), wiec chyba się sprawdzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrisnow Napisano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Zdecydowanie locus maps. Świetna apka, tona opcji i możliwości tuningu pod siebie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluepower Napisano 8 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 ja używam navicomputera ma wszystko także mapy offline, ślad gpx itp. ten program pokazuje mi iż jest pod windows mobile. Locus wygląda ciekawie... jakieś ważniejsze różnice między free a pro?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Dla mnie na chwilę obecną przede wszystkim pełny ekran, widżet do nagrywania trasy, większa konfigurowalność panelu oraz współpraca z dyskiem Google. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CentrumRowerowe Napisano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Potwierdzam, tylko Locus, najlepiej w wersji pro. Z poniższego linka można ściągnąć darmową mapę offline Polski, często aktualizowaną. Mapa jest podobna do tych z urządzeń Garmina. Wystarczy wrzucić w folder z mapami Locus na telefonie. Jesli chodzi o informowanie o zboczeniu z trasy to nie wiem jak Locus, ale na pewno takie coś ma profesjonalna nawigacja rowerowa, np Mio Cyclo 200, w tej chwili w dobrej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Ja używam TrekBuddy + atlasy Compasa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomo63 Napisano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 OsmAnd~ z fDroida. Planowanie tras przez Google maps albo lepiej przez http://openrouteservice.org/ lub sama aplikacje. Mapy offline za free. Uzywam od jakiegos czasu i uwazam ze jest ekstra. Sent from my D6503 using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Jesli chodzi o informowanie o zboczeniu z trasy to nie wiem jak Locus Pełna konfigurowalność alertów przy jeździe po śladzie. A po zainstalowaniu modułu BRouter działa również jako nawigacja. Szata graficzna Locusa może odstraszyć na początku, ale po bliższym zapoznaniu mnie urzekł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ALdroid Napisano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 OsmAnd~ z fDroida. Planowanie tras przez Google maps albo lepiej przez http://openrouteservice.org/ lub sama aplikacje. Mapy offline za free. Uzywam od jakiegos czasu i uwazam ze jest ekstra. Sent from my D6503 using Tapatalk Też używam od paru lat OsmAnda. Super na wycieczki piesze i rowerowe. Mapy wielopoziomowe więc można dograć poziom ze ścieżkami czy szlakami lub stworzyć własne w OSM. Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zws Napisano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 Polecam Locusa. Ustawia się odległość przy jakiej ma informować o zboczeniu z trasy i czy ma piszczeć, gadać, wibrować... Mam przy okazji pytanie, czym przygotowujecie ślady ? Poszukuję programu na PC w którym można wyklikać ślad, trasę i waypointy na podkładzie z własnych map turystycznych oraz OSM i OCM. Obecnie używam GPS Track Editor, ale obsługuje tylko ślad bez waypointów i nie obsługuje map turystycznych. Znacie coś ciekawego i niezbyt drogiego (a najlepiej darmowego) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomo63 Napisano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 Polecam Locusa. Ustawia się odległość przy jakiej ma informować o zboczeniu z trasy i czy ma piszczeć, gadać, wibrować... Mam przy okazji pytanie, czym przygotowujecie ślady ? Poszukuję programu na PC w którym można wyklikać ślad, trasę i waypointy na podkładzie z własnych map turystycznych oraz OSM i OCM. Obecnie używam GPS Track Editor, ale obsługuje tylko ślad bez waypointów i nie obsługuje map turystycznych. Znacie coś ciekawego i niezbyt drogiego (a najlepiej darmowego) ? http://openrouteservice.org/Ale to jest tylko w wersji online. Sent from my D6503 using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Genzo Napisano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 Polecam Locus. Ja rysuje mapę na bikemap.net potem zapisuje ją i wczytuje do Locusa. Jak jadę to mam uruchomionego Locus i runtastic (w tle). Locus fajnie prowadzi. Telefon mam w kieszeni a pani do ucha bardzo precyzyjnie informuje gdzie mam skręcić. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.