thris68 Napisano 7 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Cześć, jest jakiś sposób na rozpoznanie twardości sprężyny w tym amortyzatorze? Dziewczyna mało waży i jest dla niej za twardy, znalazłem w sklepie niby miękką sprężyne do niego, tylko nie wiem jaka w nim siedzi. Elastometr już wyjąłem, może zaleję też olejem ale zdaję mi się że bez miękkiej sprężyny będzie kiepsko. Jest to suntour xcm hlo 2015, z roweru giant tempt 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NajaraNy Napisano 7 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 a nie ma żadnej informacji na goleni amorka? w Rockshox zawsze jest malutka naklejka. O coś takiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thris68 Napisano 10 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Niestety nie ma podobnej naklejki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 (edytowane) Nie ma, przecież to zwykła atrapa amortyzatora do montażu w budżetowych rowerach nieco powyżej najtańszych modeli. W środku może być cokolwiek, co akurat jest pod ręką. Niestety, to i tak nie będzie działać. Możesz zagadać z forumowiczem Activia, dystrybuuje i serwisuje Suntoury i może poratuje jakąś wiedzą albo i sprężyną. Edytowane 10 Czerwca 2016 przez modrzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Ja tu mam cały karton sprężyn. Jak forumowicz szuka to niech wpadnie do mnie i sobie pogrzebie. Może coś dobierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi