mrosporek Napisano 7 Czerwca 2016 Napisano 7 Czerwca 2016 Cześć poszukuje miejsca na wyjazd w sierpniu. Do dyspozycji 9 dni urlopu. Przerabiam dziewczynę na Garde albo Gruzję ale chyba w tym roku na to nie pójdzie. Myślałem o Chorwacji albo Czarnogórze, gdzieś gdzie będą góry przy morzu. Rano wyskoczyć na 2 godzinki, zmęczyć się na podjeździe i wylegiwać się na plaży. Potem z dziewczyną jakiś wypad ~50 wieczorem. Z tych 2 państw byłem w Makarskiej i Barze ale nie rozważałem wtedy pod kątem roweru, z perspektywy pieszego to w Czarnogórze szczególnie kierowcy popieprzeni trochę. Jak wasze doświadczenia ? Jak ktoś był autokarem bo pamiętam że na forum czytałem kiedyś o tym to może opisać jakie ceny mniej więcej za przejazd (albo jaka firma) z rowerem. 2 opcja samolot jak znajdziemy w rozsądnej cenie żeby nie marnować urlopu. Jestem otwarty również na inne kierunki.
lewocz Napisano 8 Czerwca 2016 Napisano 8 Czerwca 2016 Latem temperatura zniechęca do takich akcji, mnie wykańczała, jak pomyślałem o jeździe pod górę w takim piekle to mnie słabość ogarniała. Można by wstawać skoro świt, ale trzeba mieć żelazną wolę żeby na urlopie wychodzić z łóżka przed 6 rano. Druga sprawa - specyfika Chporwackiego Wybrzeża jest taka, że mało opcji jest na krótkie wycieczki. Albo jedziesz wzdłuż wybrzeża, albo w głąd lądu czyli w góry gdzie prowadzi jedna lub dwie drogi. Latem ruch okropny. Chorwacja i Czarnogóra to obłędne tereny do jazdy na rowerze ale wiosną lub jesienią kiedy już tak nie grzeje i można robić dłuższe traski.
Mod Team adamos Napisano 13 Czerwca 2016 Mod Team Napisano 13 Czerwca 2016 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.