duzy213 Napisano 7 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 witam ,od wczoraj jestem posiadaczem tego rowerku , do tego momentu przejechałem około 50 km i zauważyłem luz na amorku... ,tzn. na zaciśniętym hamulcu jak popycham do przodu -tyłu widać i czuć delikatny luz... , czy jest to normalne...?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczet190399 Napisano 7 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Po 50 km to chyba nie normalne. Sprawdź wpierw czy nie masz luzów na sterach. Poluzuj mostek i na zaciśniętym hamulcu ruszaj rowerem przód i tył i dokręć górny kapsel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duzy213 Napisano 7 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 zdecydowanie luz jest na amorku , widać to przy ,,oringu uszczelnieniu,,... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 7 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Co tam masz za amorek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duzy213 Napisano 7 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 SR SUNTOUR NVX / SKOK 75MM / BLOKADA HYDRAULICZNA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 7 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Zapewne to co zamontował producent : WIDELEC PRZEDNI SR SUNTOUR NVX / SKOK 75MM / BLOKADA HYDRAULICZNA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 7 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 To zostało ci albo oddać na gwarancję albo kupić coś lepszego co jest na tulejach slizgowych teflonowych, bo te co ty masz teraz to są zwykle plastikowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duzy213 Napisano 8 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 dzięki koledzy , byłem dzisiaj w sklepie i powiedziano mi że to normalne... i żeby za bardzo się nie przejmować... , pojeżdżę trochę i zobaczę czy ,,luz,, nie będzie się powiększał , wtedy będę reklamował , póki co temat do zamknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Kit ci wciskają, żeby tylko się ciebie pozbyć. Nie powinno być luzów!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duzy213 Napisano 8 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 (edytowane) no dobra koledzy , mam w tej chwili na dzień doby minimalny ale luz ,koleś ze sklepu to widział , zakładam że luz będzie się powiększał i w tedy go zareklamuję... tylko czy może być taka sytuacja że koleś za jakiś czas się wypnie na mnie tłumacząc to moją winą np uderzeniem w coś...??? edit , jak wygląda sprawa reklamacji??? czy ewentualnie była by możliwość za dopłatą dobranie lepszego amora??? edytować nie mogę i nie chcę zakładać nowego tematu więc spytam się tu , mianowicie chodzi mi suport , jak mocno ,,deptam ,, prawą nogą przy rozpędzaniu słyszę takie lekkie skrzypienie trzeszczenie , czy to też jest normalne...? , koledzy proszę o wyrozumiałość nowy rower nie tani więc trochę się martwię , z góry dzięki za odpowiedzi i sugestie Edytowane 8 Czerwca 2016 przez duzy213 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 NVX szybko spore luzy łapie. Co z tego, że teraz Ci być może (mało prawdopodobne) wymienią jak po kilkuset km znowu będzie. Jeśli luz Ci przeszkadza to jedynie wymiana jak sugerował Activia ale to droga impreza będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 no dobra koledzy , mam w tej chwili na dzień doby minimalny ale luz ,koleś ze sklepu to widział , zakładam że luz będzie się powiększał i w tedy go zareklamuję... tylko czy może być taka sytuacja że koleś za jakiś czas się wypnie na mnie tłumacząc to moją winą np uderzeniem w coś...??? edit , jak wygląda sprawa reklamacji??? czy ewentualnie była by możliwość za dopłatą dobranie lepszego amora??? edytować nie mogę i nie chcę zakładać nowego tematu więc spytam się tu , mianowicie chodzi mi suport , jak mocno ,,deptam ,, prawą nogą przy rozpędzaniu słyszę takie lekkie skrzypienie trzeszczenie , czy to też jest normalne...? , koledzy proszę o wyrozumiałość nowy rower nie tani więc trochę się martwię , z góry dzięki za odpowiedzi i sugestie Co do amora to masz rację, potem mogą ci odmówić reklamacji, A licz się z tym że na tuleje ślizgowe jest tylko 6 miesięcy gwarancji a nie 2 lata Co do suportu to możliwe że problem jest w pedałach, Zacznij od chwilowej zmiany pedałów (choćby na jakiekolwiek używki sprawne) żeby sprawdzić czy dalej trzeszczy. Jeśli tak to problemem będzie suport !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi