wwd Napisano 7 Czerwca 2016 Napisano 7 Czerwca 2016 Witam. Posiadam rower Kross Level A4 z 2008r. 17", ważę 73kg, sztyca jest schowana w ramę 12cm. Czy jest potrzeba wymieniać na dłuższą aby nie uszkodzić ramy, czy 12cm jest wystarczające?
Mod Team sznib Napisano 8 Czerwca 2016 Mod Team Napisano 8 Czerwca 2016 Na sztycy masz oznaczenie "min. insert". Jeśli jest w ramie to jest ok.
wwd Napisano 12 Czerwca 2016 Autor Napisano 12 Czerwca 2016 Jesli chodzi o sztycę to jest ok, ale czy nie ma wymagania, co do minimalnej głębokości osadzenia sztycy w ramie?
sebass52 Napisano 13 Czerwca 2016 Napisano 13 Czerwca 2016 O tym właśnie Ci kolega wyżej wspomniał.Na każdej sztycy masz oznaczenie "min insert" oznaczające właśnie to o czym mówisz czyli minimalną głębokość osadzenia sztycy w ramie.Skoro więc sztycę masz schowaną z zachowaniem tego oznaczenia nie ma się czego obawiać.Pozdrawiam.
porcelanowy Napisano 13 Czerwca 2016 Napisano 13 Czerwca 2016 Powitoł Mowa o ramie krossa Ja dla świętego staram się żeby sztyca sięgała poniżej spawu górrurka-podsiodlowa. Ale to mój "widzimisię" a reszta jak koledzy pisali.
wwd Napisano 13 Czerwca 2016 Autor Napisano 13 Czerwca 2016 Naczytałem się o tych sławnych ramach krossa dlatego pytałem. Dziękuję za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.