Skocz do zawartości

[obręcz tył] dirt/street do 150zl

ilnik

Rekomendowane odpowiedzi

Aktualnie mam piaste alivio HB-M475 i obrecz xm317. Obrecz mam niecale pol rok a juz centrowalem dwa razy. Chce zmienic na cos solidnego patrzylem na dx32, supry mt, airline3. DM24 mi odradzano. Waze 80kg, czesto krzywo wyladuje czy cos i kolo natychmiast krzywe. XM317 chce dac na przod, bo z rzodu jest ace 18, tam to juz wogole co chwile osemka czy cos. Czekam na propozycje

Z tych co wymieniłeś to polecam Supre MT. Pancerna, sześciokomorowa obręcz. Mam ją na tyle i ani rusz. Fakt, że waże od ciebie 10 kg mniej ale już nie raz strzeliłem ostro w krawężnik, tak że aż mnie zabolało, a ona nawet nie drgnęła. Ma jeszcze jeden atut. Łatwo wyregulować v-ki, bo obręcz ma bardzo wysokie ścianki.

Polecam raz jeszcze

• 4 tygodnie później...

A ja jednak obstawiałbym Double Track'a .... Czemu ? Bo ta obręcz jest sztywna i nie przenosi jakichś niepotrzebnych drgań. A pozatym ta obręcz naprawdę jest mocna i wytrzymała. Nawet w DH się sprawdza .... A waga ? Na rowerze do streetu wagę da się na czym innym obniżyć - nie warto obniżać masy felg, piast czy innych takowych podzespołów. Oczywiście ktoś się może ze mną nie zgodzić - przyjmę każdą krytykę. Pozdrawiam !

a czy kolega nie ma V-kow przypadkiem ze mu duble tracki polecacie?

pod V-ki DM jest niezly nie wiem kto i dlaczego odradzam porownywalny jest takze sun rhyno XL mocniejszy bedzie mamuth tez suna ewentualnie poszukaj mavica(bodajze d521 jest pod V-ki albo d321 ktoras z nich-tylko teraz maja nowe oznaczenia w ktorych sie nie orientuje)

SIEMKA ja chciałbym ci polecic obrecz o kroeej nikt tu nie wspomniał a mnianowicie jetset is 2002 jest to obrecz pancerna klasą porownywalna z dx32 smiagam :) na niej od roku i cnetrowąłem ja tylko dwa razy wspołpracuje z v-kami jest 4 komorowa z anty snake-"m pojedynczo kapslowana wersja 32 i 36 szprych szerokosc zewnetrzna to 39,6 a wysokosc około 19 obreecz jak wspomniaęł mi jak widac po danych poncer i najwazniejszy atut to cena około 80 zeta!!!!! co czyni ja the best :lol: :) jesl ja znajdziesz i kupisz to nie pozałujesz:) pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...