Chrisnow Napisano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 (edytowane) HejZe względów finansowych chciałbym rozłożyć w czasie upgrade do napędu xt 2x11. Aktualnie mam napęd 2x10(36/11hg50, 22/36 race face ride), przerzutka tył xt Shadow.Czy po założeniu manetek m 8000 11x2 ma to szanse działać poprawnie?Sent from my Letv X500 using Tapatalk Edytowane 6 Czerwca 2016 przez durnykot pkt 2b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 Manetka 11s M8000 nie da się wyregulować z kasetą 10s (inny skok linki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrisnow Napisano 6 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 (edytowane) Tego się obawiałem. A czy po wymianie kasety da radę, czy stara przerzutka xt 2x10 też jest "niekompatybilna"? No i jeszcze łańcuch kmc x10. 93 obsłuży to czy też wymagany x11 ? Sent from my Letv X500 using Tapatalk Edytowane 6 Czerwca 2016 przez Chrisnow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 Tylna przerzutka prawdopodobnie ogranie kasetę 11s z największą 40T (z 42T raczej nie zadziała). Łańcuch do wymiany - nowa kaseta , nowy łańcuch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provid Napisano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 Uwielbiam druciarstwo Nie lepiej dla świętego spokoju poczekać aż napęd będzie pełny i zamontować wszystko razem? Z pewnością będzie większa przyjemność z jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 7 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 (edytowane) No i jeszcze łańcuch kmc x10. 93 obsłuży to Już pomijając to że niekoniecznie obsłuży to nigdy nie zakładaj nowej kasety do starego łańcucha bo znacznie szybciej ją zajedziesz. Oszczędzisz 100 na łańcuchu niszcząc kasetę za 250. Edytowane 7 Czerwca 2016 przez dran2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrisnow Napisano 7 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Już pomijając to że niekoniecznie obsłuży to nigdy nie zakładaj nowej kasety do starego łańcucha bo znacznie szybciej ją zajedziesz. Oszczędzisz 100 na łańcuchu niszcząc kasetę za 250.To był skrót myślowy, sorry. Właśnie kupiłem nowy x10 aby jeździć na dwa łańcuchy i to właśnie jego chciałem wykorzystać do nowej kasety... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubim Napisano 7 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Lepiej uzbieraj i kup cały komplet - manetka+kaseta+łańcuch.Przerzutka może to jakoś ogarnie.Jeżeli ledwo co kupiłeś nowy łańcuch, to dlaczego już teraz chcesz przechodzić na 2x11? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrisnow Napisano 7 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Lepiej uzbieraj i kup cały komplet - manetka+kaseta+łańcuch. Przerzutka może to jakoś ogarnie. Jeżeli ledwo co kupiłeś nowy łańcuch, to dlaczego już teraz chcesz przechodzić na 2x11? Tak się złożyło... ale faktycznie lepiej założyć komplet, dzięki Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paul997 Napisano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 Jak się czyta inne tematy, to od drugiej strony możesz zaatakować - zacznij od przerzutki tył M8000, będzie działać na 10 rzędowej kasecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Swoja drogą, wiesz że na nie każdy bębenek 10x wejdzie kaseta 11x? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrisnow Napisano 11 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2016 Swoja drogą, wiesz że na nie każdy bębenek 10x wejdzie kaseta 11x?Tak, tego jestem świadomy, mój przyjmie [emoji106] [emoji121] Sent from my Letv X500 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 O ja, na korbie 22z, a na kasecie 42, gratuluję pomysłu. Daj sobie chłopie spokój z tą chęcią zmiany z 2x10 na 2x11 bez miany stopniowania na korbie, bo wszystko zepsujesz. Do obecnego załóż nową kasetę i śmigaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi