stefan2810 Napisano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 Witam. Za jakiś czas planuje wymienić napęd w mojej szosie. Obecnie jest Sora 3300. Trochę pogrzebałem i mam kilka pytań odnośnie klamkomanetek i tylnej przerzutki, więc proszę szosowców o rady. Jeżeli chodzi o klamki to wybór padł na 105tkę lub Ultegre i tu pojawia sie pierwsze pytanie. Cały czas mowa o napędzie 2x10 Jaka jest różnica między klamkomanetkami Shimano 105 ST5700 a Ultegra 6600? Co lepsze, co lepiej działa, co jest fajniejsze w użytkowaniu, czy są jakieś znaczące różnice? Jeżeli chodzi o tylną przerzutkę to też mam jakąś starszą Sorę którą planuje wymienić i tu pytanie numer dwa. Mam kilka typów, mianowicie albo 105tka - 5700 albo jakaś Ultegra 6600 lub 6700. Co będzie najlepszym wyborem? Myślę że Ultegra 6700, ale może się mylę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przmor Napisano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 A nie lepiej pójść w nową Tiagrę 4700? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan2810 Napisano 6 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 Cena za wysoka. Kupując wyżej wymienione Ultegry lub Stopiątki będą to na pewno używki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.