Foxi Napisano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 Mam mały problem z klamką od hamulca Avid X0 dochodzi prawie do gripa. Klocki jeszcze są, hamulec odpowietrzyłem i mimo tego przy mocnym naciśnięciu dużo nie brakuje żebym dotknął. Jak mam strzykawkę w klamce i docisnę tłok z płynem dot to jest całkiem ok ale jak wyciągnę strzykawkę i zakręcę śrubę problem wraca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkopec16 Napisano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 oring w klamce do wymiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foxi Napisano 6 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 Z klamki nic nie cieknie więc wydaje mi się, że jest ok (zna ktoś może wymiar tego oringu?). Spróbuje jeszcze odpowietrzyć układ ale zdemontuje cały hamulec z roweru i potrzymam go w pionie aby powietrze poszło do góry, może to coś pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 6 Czerwca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 Skisło mu sie, każdy x0 skiśnie prędzej czy później Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foxi Napisano 7 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Możesz powiedzieć co rozumiesz przez skisło? Hamulce mają trochę ponad rok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 12 Czerwca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 No skisło, zdechło, sczezło, spaździerzyło, co padło, któraś uszczelka, może wszystkie z membraną na czele. Nie ważne czy hamulec ma ponad rok, ważne kiedy był wyprodukowany i kiedy zalany i jakim płynem. Wyły serie XX ów, jakieś tam magnsium to kisły masakrycznie, dot żarł magnez jak tlenek żelazo, i heble zdychały bardzo szybko. podejrzewam ze tylko wymiana uszczelek ożywi twojego X0, co nie będzie tanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.