westuaragorn Napisano 5 Czerwca 2016 Napisano 5 Czerwca 2016 Witam tak jak w temacie szukam u-locka do 120 zł - optymalnie max do 150 zł. Wołałbym żeby to była sprawdzona firma i przeglądając internet w tym wasze forum i czytając porównania wybrałem firmę Onguard ewentualnie kryptonite. Jedyny moim wymogiem jest to że muszą to być to być u-locki o największych rozmiarach czyli długości 290mm no i oczywiście żeby były w miarę możliwości niezawodne. Z tego co się orientuje to właśnie onguard byłby najlepszym wyborem. Tak więc znalazłem na allegro dwie propozycje które by mnie interesowały : http://allegro.pl/onguard-pitbull-8002-zapiecie-u-lock-115x292x14mm-i5985263947.html -przykładowa aukcja http://allegro.pl/onguard-zapiecie-u-lock-pitbull-std-8003-cr-i4944015087.html - z tym że w tym wypadku zdjęcia i opis są dla innego rozmiaru chociaż w aukcji jest podane 29,2 mm a jakoś nie mogłem znaleźć odpowiedników gdzie indziej. Chciałbym was prosić o poradę czy wiece może czym te modele się różnią prócz wyglądem? Który jest lepszy? I czy może ewentualnie możecie mi poradzić coś innego według was lepszego w tym przedziale cenowym o podobnych rozmiarach ? Ewentualnie jeśli ktoś ma też namiar na jakiś tani i dobry sklep z u- lockami też byłbym wdzięczny.
rowerzysta01 Napisano 6 Czerwca 2016 Napisano 6 Czerwca 2016 @westuaragorn onguard może być w tym przedziale cenowym, a dokładne wymiary znajdziesz na stronie producenta w tym przypadku 8002 ma wymiar : 115mm x 292mm a 8003: 115mm x 229mm
westuaragorn Napisano 6 Czerwca 2016 Autor Napisano 6 Czerwca 2016 Aha czyli ten 8002 byłby jedynym możliwym rozwiązaniem, a w tym przedziale cenowym i o podobnych rozmiarach jakieś inne u-locki może ktoś polecić ? Ewnetialnie może jakiś dobry łańcuch w tym przedziale cenowym no max do 150 zł możecie polecić? Żeby był bardziej poręczny względem zapinanej ramy i koła z danym stojakiem.
rowerzysta01 Napisano 7 Czerwca 2016 Napisano 7 Czerwca 2016 @westuaragorn u-locki są bardziej wytrzymałe ewentualnie MASTERLOCK 8195 ale jeśli wolisz łańcuch to oxford HD (heavy duty)
westuaragorn Napisano 9 Czerwca 2016 Autor Napisano 9 Czerwca 2016 No ten masterlock odpada bo jest za mały, 290 mm to jest podstawa przy moim wyborze. Tak myślałem o łańcuchach sa bardziej poręczne ale widzę ze minimum 250 -300 trzeba wydać na cos porządniejszego. No nic dalej będę się zastanawiał...
CentrumRowerowe Napisano 10 Czerwca 2016 Napisano 10 Czerwca 2016 Jeśli chodzi o jakość to Kryptonite jest firmą znacznie lepszą od Onguarda, ale droższą. Równie dobry jak Kryptonite jest niemiecki Abus. W twoim budżecie jest pasujący wymiarami Abus Facilo 300 mm
rowerzysta01 Napisano 12 Czerwca 2016 Napisano 12 Czerwca 2016 @CentrumRowerowe.pl W czym onguard jest gorszy od kryptonite?
CentrumRowerowe Napisano 12 Czerwca 2016 Napisano 12 Czerwca 2016 Przy podobnej wytrzymałości ulocka, Kryptonite jest lżejsze. Także rozwiązania zamka i zapadek są lepsze w Kryptonite,choć w tej kwestii wiele zależy od półki cenowej. Najlepiej pomacać produkty obu firm. Myślę,że wtedy wiele się wyjaśni
rowerzysta01 Napisano 12 Czerwca 2016 Napisano 12 Czerwca 2016 @CentrumRowerowe.pl są jakieś reklamacje związane z zapięciem Onguard dotyczące uchwytów montażowych, zamków....... z tego co wiem tam były dwa rodzaje uchwytów, teraz jest coś na wzór abus EaZy KF.
westuaragorn Napisano 12 Czerwca 2016 Autor Napisano 12 Czerwca 2016 Przy podobnej wytrzymałości ulocka, Kryptonite jest lżejsze. Także rozwiązania zamka i zapadek są lepsze w Kryptonite,choć w tej kwestii wiele zależy od półki cenowej. Najlepiej pomacać produkty obu firm. Myślę,że wtedy wiele się wyjaśni Witam co do zamków i zapadek to słyszałem zupełnie co innego, jeśli chodzi o rozwiązanie zabezpieczające to podobno właśnie Onguard jest lepszy i ma lepsze wykonania ale prawda zależy od przedziału cenowego też. Gdzieś nawet porównanie/test u-lockow do 200 zł i to właśnie Onguard był najlepszy spośród trojki abus/kryptonite/onguard. Ale będę szukał i myślał dalej - ciągle się zastanawiam:P
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.