Skocz do zawartości

[zabezpieczenie] u-lock do 120-150 zł kryptonite czy onguard

westuaragorn

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam tak jak w temacie szukam u-locka do 120  zł - optymalnie max do 150 zł. Wołałbym żeby  to była sprawdzona firma i przeglądając internet w tym wasze forum i czytając porównania wybrałem firmę Onguard ewentualnie kryptonite. Jedyny moim wymogiem jest to że muszą to być  to być u-locki o największych rozmiarach czyli długości 290mm no i oczywiście żeby były w miarę  możliwości niezawodne.  Z tego co się orientuje to właśnie onguard byłby najlepszym wyborem. Tak więc znalazłem na allegro dwie propozycje które by mnie interesowały :

http://allegro.pl/onguard-pitbull-8002-zapiecie-u-lock-115x292x14mm-i5985263947.html

-przykładowa aukcja

http://allegro.pl/onguard-zapiecie-u-lock-pitbull-std-8003-cr-i4944015087.html

- z tym że w tym wypadku zdjęcia i opis są dla innego rozmiaru chociaż w aukcji jest podane 29,2 mm a jakoś nie mogłem znaleźć odpowiedników gdzie indziej.

Chciałbym was prosić o poradę czy wiece może czym te modele się różnią prócz wyglądem? Który jest lepszy? I czy może ewentualnie możecie mi poradzić coś innego według was lepszego w tym przedziale cenowym o podobnych rozmiarach ? Ewentualnie jeśli ktoś ma też namiar na jakiś tani i dobry sklep z u- lockami też byłbym wdzięczny.

Napisano

Aha czyli ten 8002 byłby jedynym możliwym rozwiązaniem, a w tym przedziale cenowym i o podobnych rozmiarach jakieś inne u-locki może ktoś polecić ? Ewnetialnie może jakiś dobry łańcuch w tym przedziale cenowym no max do 150 zł możecie polecić? Żeby był bardziej poręczny względem zapinanej ramy i koła z danym stojakiem.

Napisano

No ten masterlock odpada bo jest za mały, 290 mm to jest podstawa przy moim wyborze. Tak myślałem o łańcuchach sa bardziej poręczne ale widzę ze minimum 250 -300 trzeba wydać na cos porządniejszego. No nic dalej będę się zastanawiał...

Napisano

Przy podobnej wytrzymałości ulocka, Kryptonite jest lżejsze. Także rozwiązania zamka i zapadek są lepsze w Kryptonite,choć w tej kwestii wiele zależy od półki cenowej. Najlepiej pomacać produkty obu firm. Myślę,że wtedy wiele się wyjaśni :)

Napisano

Przy podobnej wytrzymałości ulocka, Kryptonite jest lżejsze. Także rozwiązania zamka i zapadek są lepsze w Kryptonite,choć w tej kwestii wiele zależy od półki cenowej. Najlepiej pomacać produkty obu firm. Myślę,że wtedy wiele się wyjaśni :)

Witam co do zamków i zapadek to słyszałem zupełnie co innego, jeśli chodzi o rozwiązanie zabezpieczające to podobno właśnie Onguard jest lepszy i ma lepsze wykonania ale prawda zależy od przedziału cenowego też. Gdzieś nawet porównanie/test u-lockow do 200 zł i to właśnie Onguard był najlepszy spośród trojki abus/kryptonite/onguard. Ale będę szukał i myślał dalej - ciągle się zastanawiam:P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...