berlo Napisano 3 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 Start: Olsztyn Meta: Białystok Odległość: 502km Czas: 4 dni Green Velo to najdłuższy szlak rowerowy w Polsce. Przebiega przez pięć województw wschodniej Polski i ma długość ponad 2000km. Szlak jest nowy został ukończony w grudniu 2015 roku, jednak opinie o nim są różne. Green Velo czy Green Failo? Postanowiłem to sprawdzić! Relacja z wyprawy i więcej zdjęć: Wyprawa rowerowa Green Velo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 3 Czerwca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 Ładna relacja - przyjemnie się to czyta. Przyczepię się do podsumowania Otóż wybraliście i przejechaliście najlepszy odcinek Green Velo. Za Białym zaczynają się kwiatki i to nie byle jakie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2016 Z calej wyprawy najbardziej podobalo mi sie - intruzi! intruzi! Polska ma sie dobrze, hahaha.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoro27 Napisano 11 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2016 Ładna relacja - przyjemnie się to czyta. Przyczepię się do podsumowania Otóż wybraliście i przejechaliście najlepszy odcinek Green Velo. Za Białym zaczynają się kwiatki i to nie byle jakie. Tu sie nie zgodze że za Białym katastrofa , przejechaliśmy wszystko po szlaku od Elbląga do Włodawy i mamy pozytywna opinie o Green Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 11 Czerwca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2016 po dwóch tygodniach suszy może i tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wredniak Napisano 12 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 po dwóch tygodniach suszy może i tak Witam Planuje latem przejazd Green Velo z Goniądza do Biłgoraja ~ 550km wzdłuż wschodniej granicy , czy mogę prosić o sugestie jakie opony najlepiej wybrać z opisów wynika , że zdecydowanie większość nawierzchni to asfalt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 12 Czerwca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 Jeśli budżetowo to zerknij na CST Control Plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wredniak Napisano 12 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 Jeśli budżetowo to zerknij na CST Control Plus Dzięki . bardzo fajna, jak możesz coś z droższych polecić to też poproszę, Głównie chodziło mi o to czy można się z oponą ustawiać pod asfalt czy kierować się na coś bardziej uniwersalnego ale s tej sugestii wynika że jednak uniwersalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berlo Napisano 12 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 Głównie chodziło mi o to czy można się z oponą ustawiać pod asfalt czy kierować się na coś bardziej uniwersalnego ale s tej sugestii wynika że jednak uniwersalne Niby więcej asfaltu, ale szutry i lasy się pojawiają... Do tego też od pogody dużo zależy: czy jest sucho, czy pada Ja przejechałem w semi-slickach CST 28'' 700 x 38C i było ok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamusss Napisano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 No naprawde wyglada to obiecująco:) Ładne zdjęcia, opisy. Fajna wycieczka, czasowo też szybko sie wyrobiliście Pogoda widze sprzyjała a to też dość ważne...No a tak się słyszało, jak to kiepsko oznakowane wszystko, znaki jak widać po zdjęciach super. Najbardziej męczy i denerwuje, zsiadanie kombinowanie i szuaknie map gdzie dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berlo Napisano 11 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Dosłownie tylko kilka razy musieliśmy zaglądać w nawigację... Znaków na trasie jest raczej za dużo niż za mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berlo Napisano 1 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 W maju przejechałem kolejny odcinek Green Velo Białystok - Lublin. Znów 4 dni i znów ponad 500km. Pisaliście, że za Białymstokiem jest słabo... No nie wiem... Są słabe odcinki dróg asfaltowych (dziury i koleiny), ale tylko na to bym ponarzekał. Widoki nadal piękne, oznakowanie nadal bardzo dobre, MORy są... a no jeszcze brak otwartych sklepów i restauracji Zapraszam do relacji: Green Velo: Białystok - Lublin ... i jeszcze kilka fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi