Skocz do zawartości

[ból] Dwa szwy po rozcięciu

Tomheads

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Koledzy i Koleżanki

Otóż dziś w pracy nie miła sytuacja, Mam dwa szwy (prawa ręka, kostka małego palca), a w niedzielę jadę maraton i nie wiem czy startować. Doktor powiedział, że powinno być ok, bo mam rękawiczki (długie), ale chciałbym dowiedzieć się jak Wy to widzicie.

Z góry dzięki za odpowiedz.

Pozdrawiam T !

• Mod Team

To tylko dwa szwy i do tego na małym palcu dłoni, który przecież Ci nie odpadnie na maratonie - najwyżej zszyją drugi raz.

Poza tym szwy znajdują się po zewnętrznej stronie palca, więc nie powinny aż tak dawać się we znaki.

Gdyby były po wewnętrznej stronie, to wtedy można by się zastanawiać, chociaż pewnie znalazłoby się parę osób, które wystartowałyby i w takiej sytuacji.

Na czas maratonu możesz sobie zaaplikować jakiś miejscowo działający specyfik uśmierzający ból - myślę tu o jakimś żelu lub maści.

Jeśli zależy Ci na starcie, to trzeba być " twardym, a nie miętkim " i jechać !

Czy takie pytanie naprawdę jest konieczne na tym forum?

Rozumiem, że w internetach nie było żadnej informacji na temat "czy z dwoma szwami mogę startować w maratonie?" Poza tym, jesteś raczej dużym chłopcem i masz swój rozum żeby zdecydować, czy możesz wystartować.

Sorry za ironię i cynizm ale jeszcze trochę a będą padać pytania typu: mam dwa pedały w rowerze! Czy jestem gejem? Bez urazy dla osób odmiennej orientacji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...