Skocz do zawartości

[nawigacja] Jest sens kupowac uzywane?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Na Allegro czy ebay? Widze, ze uzywane Niemcy wystawiają na e-bay (po przeliczeniu na zlotówki) za pół ceny. Na Allegro są też uszkozone np. urządzenie wisi na ekranie startowym - ale to chyba mija się z celem bo naprawić moze tylko producent

Kupiłem kiedyż używanego garmina na alledrogo i generalnie bez problemu pochodził jeszcze jakiś czas - dalej działa, ale jakoś z nim już nie jeżdżę.

Co do elektroniki to się raczej nie starzeje (chociaż producenci się starają, żeby za długo nie działała, ale to głównie smartfony), co najwyżej warto zwracać uwagę, żeby była wymienna bateria bo to często jest bolączką używanego sprzętu.

"Zawieszony" odbiornik to niekoniecznie padlina. Mój strautki Legend C w ciągu wielu lat raz zawiesił się kompletnie, raz "zgłupiał" ekran. W obydwóch przypadkach pomógł pełny reset odbiornika. Mimo tego ja bym takiego używanego ustrojstwa w stanie zwisu nie kupił.

Jeśli odbiornik jest w pełni sprawny, i jego parametry (czułość, wielkość/rozszerzalność pamięci itp.) są dla Ciebie wystarczające, to nie widzę przeszkód w nabyciu używanego. Ja nadal z powodzeniem używam wspomnianego leciwego Legenda, choć ma ograniczoną pamięć (nierozszerzalne 24 MB) i zdarza mu się stracić fiksa w trudnych warunkach odbiorczych.

Kupiłem kiedyż używanego garmina na alledrogo i generalnie bez problemu pochodził jeszcze jakiś czas - dalej działa, ale jakoś z nim już nie jeżdżę.

Co do elektroniki to się raczej nie starzeje (chociaż producenci się starają, żeby za długo nie działała, ale to głównie smartfony), co najwyżej warto zwracać uwagę, żeby była wymienna bateria bo to często jest bolączką używanego sprzętu.

a taka oferta? https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/fahrrad-und-wandernavi-teasi-one-2/475838123-230-2128

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...