Skocz do zawartości

[do 4000] Scott Aspect 910 czy warto?

gkas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich

Przymierzam się do zmiany roweru i potrzebuję pomocy. Obecny rower Specialized hr xc z 2008r.

Na początek kilka informacji:

Waga: 73kg

Wzrost: 176cm

Trasy: Asfalt, Lasy, Bezdroża, lekki teren, miasto-0%

Dotychczas w sklepach przymierzałem rowery takich marek jak: Kellys, Giant, Cube i Scott.

Najbardziej przypadł mi Scott model Aspect 910.

Link poniżej

http://www.scott.pl/produkt/225/1355/Rower-Aspect-910/

Mam jeszcze chęć na przejażdżkę modelem Scale, co nastąpi niedługo

I najważniejsze pytanie: Czy biorąc pod uwagę markę (mam nadzieję również jakość jaka się za tym kryje) oraz osprzęt, warto zapłacić za niego 3999zł (oczywiście finalna kwota będzie mniejsza, o rabat udzielony przez sklep)?

I jeszcze mała prośba:

Osoby, które miały styczność z marką Scott, a szczególnie z serią Aspect, prosiłbym o opinię.

Wszystkim dziękuję za rzeczowe odpowiedzi

Pozdrawiam

Napisano

Aspect to takie turystyczne MTB , a 910 przy tej cenie jest uboga (amor z goleniami 30mm dla 29r to lekkie nie porozumienie). W zbliżonych pieniądzach można kupić zdecydowanie lepszy rower np. Unibike Expert http://www.unibike.pl/expert29.html (lepszy napęd SLX/XT, świetne hamulce SLX M675 , przyzwoity amorek z goleniami 32mm , rama z taperowaną główką i sensowną geometrią) , no ale nie ma tego "prestige" co Scott.

Napisano

Witam

Dzięki za odpowiedź

Czyli jednak za napis Scott trzeba trochę zapłacić. 

Na UNIBIKE jeszcze nie jeździłem

Wciąż zastanawiam się na rozmiarem 27,5

Kilka pytań laika:

1) O co chodzi z goleniami w amorku?

2) Rock Shox 30 Silver TK Solo Air w tym rowerze to kiepski amor?

Co do reszty trudno się nie zgodzić, natomiast bez odwiedzin w sklepie się nie obejdzie

Pozdrawiam

Napisano

1) O co chodzi z goleniami w amorku?

Golenie górne (czyli te które pracują) im większą mają średnicę tym sztywniejsza jest konstrukcja widelca (ma to szczególny wpływ przy kole 29).

2) Rock Shox 30 Silver TK Solo Air w tym rowerze to kiepski amor?

To taki podstawowy (najniższy) model Rock Shox powietrznego , działa tak sobie i przy tym jest dość ciężki.

Sieć dystrybucyjna Unibike jest dość mocno rozbudowana , tak więc powinieneś w swojej okolicy coś znaleźć  http://www.unibike.pl/dystrybutorzy.html .

Co do rozmiaru koła musisz decyzję podjąć sam (27,5 jak i 29 ma swoje wady i zalety) . Experta dostaniesz w obu rozmiarach.

• 3 miesiące temu...
Napisano

Kupiłem szaro-czarno-pomarańczowy Scott Aspect 910 końcem lutego dla córki. Rower bardzo fajny , córka zadowolona lecz w maju zacząłem wojnę ze Scott Polska ponieważ wszystkie elementy na rowerze które są pomarańczowe wyblakły tj. chwyty,siodełko,pancerze linek,wszystkie napisy na kierownicy,amortyzatorze. Scott powiedział ze wymieni ramę ale nic więcej ponieważ są to elementy zużywające się. Kiedy rama z tego wszystkiego najlepiej wygląda. Uzasadnienie Scott to rower był źle przechowywany.  nie polecam rowerów Scott ponieważ są problemy z firmą i z gwarancją. Rower miał wszystkie wymagane przeglądy. Pozdrawiam

Napisano

....lepszy napęd SLX/XT, świetne hamulce SLX M675 , przyzwoity amorek z goleniami 32mm , rama z taperowaną główką i sensowną geometrią) , no ale nie ma tego "prestige" co Scott.....

Czy mógłbyś mi powiedzieć o co chodzi z tą geometria UNIBIKA ??  Często na forum czytałem już własnie kilka takich wypowiedzi, że unibike ma słabą geometrie.  No właśnie słabą pod jakim względem ??  Zbyt mało sportowa, czy o co kaman ??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...