pavvelll Napisano 2 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Rockrider 520 27.5 2016r. Kąt 69.5 Obecnie mam 80mm xcm...masakra... ale te ramy są seryjnie wypuszczane również z 100mm. Jeżdżę po trasach enduro i chce kupić cos w granicach 1000zl. 120mm? 140mm będzie juz chyba przesadą, a podjeżdżać lubię tak jak zjeżdżać. Z góry dzięki☺ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 2 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Do 1k najlepsza opcją jest Epixon http://activia.sgl.pl/cena/amortyzatory-suntour/epixon-xc/275-cali_amortyzator-epixon-xc-rl-r-275-os-9mm-czarny-mat-2016/1235 , skok raczej 100mm (ta rama to bardziej turystyczne XC). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavvelll Napisano 3 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 http://www.decathlon.pl/rockrider-520-275-id_8351007.html?utm_source=rtbhouse&utm_medium=retargeting&utm_campaign=rtbhouse-retargeting. Chodzi o te ramę, po pod ta nazwą jest tez inny rower. A pomysł o większym amortyzatorze stąd,że mimo tego ze mam 188cm rama L mostek podniesiony jestem mocno pochylony kierownica jest nisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 3 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 W Epixonie możesz sobie skok zmienić za pomocą podkladek w zakresie od 80 do 140mm przez to po sprawdzeniu zaczynajac od 100mm będziesz mógł dopasować ten skok według siębie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavvelll Napisano 3 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 W każdym epixonie? oglądałem film ze zwiększenia skoku i wygląda jak by do tego trzeba rozszczelnić amortyzującą komorę powietrzną. Od góry sie ją zakręca śrubą z zaworem a od dołu wyglądało tak jak by była tylko jakaś podkładka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 4 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2016 Po prostu spuszczasz powietrze, ściągasz dolne lagi, pdkręcasz miske od strony komory powietrznej, wyciągasz popychacz, przebijasz nit na inny otwór lub teraz w większości są wciskane tokeny co za pomocą nich albo zwiększasz (wyciągając) albo zmniejszasz (dodając) skok. Jak to zrobisz to składasz tak samo jak go rozebrałeś i pompujesz powietrze. I SKOK ZMIENIONY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavvelll Napisano 4 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2016 A czym technologicznie różni się epixon od epicona? Schematy wyglądają tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 5 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 Epicon był produkowany do 2014 zaś teraz od 2015 Epixon zastąpił Epicona. Różnicy oprócz naklejek napisowych to nie ma żadnych a ponadto teraz już na 2016 zrobili już rozdzielenie Epixona czyli wersji XC są tylko pod os 9 mm gdy wcześniej Epicon XC były pod os 9mm i 15mm oraz Epixony wersji TR na 2016 czyli pod os 15mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavvelll Napisano 5 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 Dzięki za rzeczowe odpowiedzi☺ mam ostatnie pytanie. Kiedyś będę wymieniał ramę na fulla w związku z tym i z moimi zapędami do enduro pod jaką oś amortyzator? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 5 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 To wybieraj tylko gruba os Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavvelll Napisano 5 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 Kupił bym tego epixona qr15, ale czy istnieją jakieś adaptery umożliwiające założenie go do koła z piasta 9mm? Na razie nie zmienie koła ani piasty. Teoretycznie to jakieś tulejki które włożyło by się w uchwyty w widelcu. W necie nic nie znalazłem poza maviciem ale z 9 na 15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 Z redukcjami z piasty 9mm na os 15 to lepiej nie kombinuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.