Skocz do zawartości

[Wrocław] Singletracki

kosmoski85

Rekomendowane odpowiedzi

Wrocław, to wiadomo nie góry i ciężko znaleźć coś porządnego, ale tak lekko można pokręcić się po okolicznych parkach i lasach i w większości coś tam się znajdzie co uśmiech na twarzy wywoła. Na przykład:

- Las Osobowicki - sporo singli 

- Górka Skarbowców

- Kilimandżaro przy Parku Szczytnickim

- Las Pilczycki

Na Górce Andersa można chwilę się pobujać, w Lesie Strachocińskim też coś kiedyś widziałem. Ogólnie w środku tygodnia po tych zielonych terenach można sobie pośmigać ;)

• 2 tygodnie później...

Hejo,

Wie ktoś, gdzie można w okolicach Wrocławia pojeździć na jakiś singlach? Okolice mam na myśli miejsca, żeby dojechać rowerem, czyli np Singletrack pod Smrkiem to zdecydowanie za daleko.

Pozdro!

Marcin

nam się podobało w Wojnowicach. Nie jest to już wprawdzie Wrocław, ale coś chyba ok. 30km od centrum. Okolica piękna, ścieżki fajne, jest się też gdzie utyrać, ale znakowanie beznadziejne (chyba, że coś poprawiono od zeszłego roku).

• 3 tygodnie później...

Byłem na Suliwoods. Nawet fajnie. Jak połączysz to z wjazdem na Radunię, później tajemną scieżką i polecisz na Suliwoods to robi się całkiem ciekawa pętla.

Aczkolwiek takiego flow nie ma jak na Singlu w Novym Meście. 

No i wada na Ślężę nie jest tak blisko i z dojazdem robi się niezły dystans. Chciałbym coś bliżej , na szybsze wypady. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...