Skocz do zawartości

[blaty] Blaty 38,28,26...

wookie

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktos wie moze gdzie osobno mozna zakupic koronki np 38 , 28 , 26 najlepiej alu , pod 4 srubki ?

Generalnie to co widzialem to tylko niestety w korbach trekingowych i to osobno na allegro nie widzialem a jak juz to stal.

Z gory dzieki za jakies info :]

• 3 tygodnie później...

Wookie, myślisz o tym samym co ja...? :) Tzn o zdjęciu jednej zębatki i zrobieniu z LX 04 dwuzębatkowej korby? Też o tym ciagle myślę ale jest to chyba a-wykonalne... Najlogiczniejszym jest zdjęcie małej 22T. Nie zdobędziesz jednak chyba zębatki 28-29T na shimanowski rozstaw 4 śrub na środkową zębatkę. można by jedynie zrobić tak, że wymienić małą 22T na 28T, a największą 44T przełożyć na środkową pozycję, pozostawiając wolne miejsce na największej zębatce LX'a. Ale wtedy wyglądałoby chyba trochę dziwnie...

Powiedzialem sobie, że do zimy dam sobie spokoj, a jak w zimie rozkręcę rower na czynniki pierwsze to zacznę kombinować z korbą ;)

Obecnie mam zdjeta 22 i jezdze na 32 i 44 z tylu 11-26 i nieco ciezko momentami wiec chce w miejsce 22 dac 26/28 i miejsce 32 dac 36/38 z taka kaseta bedzie w sam raz zeby podjechac i wystarczajaco mocno sie rozpedzic na zjezdzie nie musze pedzie 70km na godzine ;] , fakt bedzie nieco dziwnie bez duzego blatu ale ja chce ladnei zaokraglic pajak lx wiec bedzie wygladalo ciekawie i wcale nie tak zle dorazu :) , no i waga mniejsza calosci , problem tylko w tym zeby dorwac te glupie blaty :/ , dla mnie idealnie bylo by 26 i 38 , montuja takie w trekingowych lx/xt wiec sa takie blaty alu ale nigdzie osobno nie widzialem , no i najlepiej innej firmy niz shimano bo nie bede placil po 150 zl za blat lx czy xt chociaz te mniejsze sa tansze , ale moe byc problem znalezc 26 czy 28 alu widzialem 24 i 29/30 :/.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...