wookie Napisano 6 Września 2006 Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Czy ktos wie moze gdzie osobno mozna zakupic koronki np 38 , 28 , 26 najlepiej alu , pod 4 srubki ? Generalnie to co widzialem to tylko niestety w korbach trekingowych i to osobno na allegro nie widzialem a jak juz to stal. Z gory dzieki za jakies info :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 6 Września 2006 Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Ja w korbie przełajówki (48/38/28) chcę wywalić najmniejszy blat 28 a 38 zastąpić czymś pośrednim między 28 a 38 jakieś 32 T z korby MTB będzie odpowiednie Z tym, że te blaty 28 i 38 mam stalowe jakbyś chciał zamienić to nie ma sprawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 6 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Tzn ewetualnie je odkupie , tylko bys napierw fotki zrobil , jak nic nie znajde kompletnie W sumie to nawet dobrze bo sprawdze czy taki zestaw daje dobre przelozenie poprostu. Jakby cos pisz PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 25 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2006 UP ! Czy ktos wie gdzie mozna w rozsadnej cenie nabyc blaty alu 26/28 oraz 36/38 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 25 Września 2006 Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Wookie, myślisz o tym samym co ja...? Tzn o zdjęciu jednej zębatki i zrobieniu z LX 04 dwuzębatkowej korby? Też o tym ciagle myślę ale jest to chyba a-wykonalne... Najlogiczniejszym jest zdjęcie małej 22T. Nie zdobędziesz jednak chyba zębatki 28-29T na shimanowski rozstaw 4 śrub na środkową zębatkę. można by jedynie zrobić tak, że wymienić małą 22T na 28T, a największą 44T przełożyć na środkową pozycję, pozostawiając wolne miejsce na największej zębatce LX'a. Ale wtedy wyglądałoby chyba trochę dziwnie... Powiedzialem sobie, że do zimy dam sobie spokoj, a jak w zimie rozkręcę rower na czynniki pierwsze to zacznę kombinować z korbą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 25 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Obecnie mam zdjeta 22 i jezdze na 32 i 44 z tylu 11-26 i nieco ciezko momentami wiec chce w miejsce 22 dac 26/28 i miejsce 32 dac 36/38 z taka kaseta bedzie w sam raz zeby podjechac i wystarczajaco mocno sie rozpedzic na zjezdzie nie musze pedzie 70km na godzine ;] , fakt bedzie nieco dziwnie bez duzego blatu ale ja chce ladnei zaokraglic pajak lx wiec bedzie wygladalo ciekawie i wcale nie tak zle dorazu , no i waga mniejsza calosci , problem tylko w tym zeby dorwac te glupie blaty :/ , dla mnie idealnie bylo by 26 i 38 , montuja takie w trekingowych lx/xt wiec sa takie blaty alu ale nigdzie osobno nie widzialem , no i najlepiej innej firmy niz shimano bo nie bede placil po 150 zl za blat lx czy xt chociaz te mniejsze sa tansze , ale moe byc problem znalezc 26 czy 28 alu widzialem 24 i 29/30 :/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.