Nowax24 Napisano 1 Czerwca 2016 Napisano 1 Czerwca 2016 Witam. Skłaniam się do kupna amortyzatora i na pewnej aukcji znalazłem taki model Reby jak zamieściłem na zdjęciach. Porównując wizualnie z Rebami to nie wyglądał mi on na 'RL' , i niestety nie mogę znaleźć jaki to jest. Sam sprzedający nie wie jaki to model chodź jego zdaniem jest to któryś z roczników modeli 'TK' ( na temat którego w sieci nie udało mi się znaleźć konkretnych informacji), może któryś z uprzejmych kolegów wie jaki jest to model i wspomoże wiedzą mniej doświadczonego kolegę. Pozdrawiam Cytuj
Moorzyn Napisano 1 Czerwca 2016 Napisano 1 Czerwca 2016 Nie ma naklejki na prawej goleni, więc najprawdopodobniej siedzi tam tłumik TurnKey (TK właśnie) a nie Motion Control. Cytuj
Nowax24 Napisano 1 Czerwca 2016 Autor Napisano 1 Czerwca 2016 dzięki za szybką odpowiedź, a jakiego modelu amora mogę się spodziewać? w Rebach były stosowane tłumiki TK ? Cytuj
gtb Napisano 1 Czerwca 2016 Napisano 1 Czerwca 2016 Patrząc po naklejkach to rocznik 2011 , brak naklejki Motion Control wskazuję na wersję Turnkey czyli Reba TK (rzadko występująca w przyrodzie , ale jest http://www.sram.com.cn/sites/default/files/techdocs/2011-reba-technical-manual.pdf ) Cytuj
Mod Team Puklus Napisano 1 Czerwca 2016 Mod Team Napisano 1 Czerwca 2016 Co czyni z reby recona ... takiego lekko lżejszego. Cytuj
gtb Napisano 1 Czerwca 2016 Napisano 1 Czerwca 2016 No nie do końca , Recon miał Solo Air a Reba Dual Air . Cytuj
Nowax24 Napisano 1 Czerwca 2016 Autor Napisano 1 Czerwca 2016 dzięki za zainteresowanie tematem.warto zatem zapłacić za niego prawie 700 zł, czy lepiej celować w coś innego? Cytuj
DEVILEK Napisano 1 Czerwca 2016 Napisano 1 Czerwca 2016 Osobiście tyle bym nie dał. W takiej kwocie można kupić normalny RS Reba z tłumikiem MC. Cytuj
gtb Napisano 1 Czerwca 2016 Napisano 1 Czerwca 2016 Trza było nie ściemniać i dać od razu link do aukcji http://allegro.pl/amortyzator-rockshox-reba-po-serwisie-okazja-i6223591975.html , teraz widać , że jest to Reba RLT (ma regulację Gate czyli tłumik Motion Control) , brakuje jej tylko naklejek na koronie i podkowie. Jeśli sprawna bez wad to cena w porządku. Cytuj
Nowax24 Napisano 1 Czerwca 2016 Autor Napisano 1 Czerwca 2016 myślałem podobnie, jednakże nigdzie nie mogłem znaleźć tego amorka w takiej wersji kolorystycznej naklejek jak jest na alledrogo. a pytając poza konkursem : da radę z niego wycisnąć skok 115 mm? Cytuj
DEVILEK Napisano 1 Czerwca 2016 Napisano 1 Czerwca 2016 Regulacja Gate na koronie, ale za to zgubione pokrętło regulacji tłumienia. Nie przeszukiwałem internetów za tą fotką, ale w takim razie można by brać, o ile faktycznie serwis był. Cytuj
gtb Napisano 1 Czerwca 2016 Napisano 1 Czerwca 2016 da radę z niego wycisnąć skok 115 mm? W Dual Air skok zmieniasz podkładkami w zakresie 80-120 , czy idealnie 115 się da to nie wiem - 120 na pewno. Cytuj
Mod Team Puklus Napisano 1 Czerwca 2016 Mod Team Napisano 1 Czerwca 2016 Jest to pełnoprawna reba, można ustawić skok 99 i 3/4 jak komuś tyle pasuje Ale wiadomo że nie na oryginalnych podkładkach. Cytuj
Nowax24 Napisano 1 Czerwca 2016 Autor Napisano 1 Czerwca 2016 Dzięki wielkie za pomoc. Amorek kupiony Cytuj
Moorzyn Napisano 2 Czerwca 2016 Napisano 2 Czerwca 2016 Swoją drogą, kim trzeba być, żeby odkleić naklejkę mc? [emoji14] Toż to -100 do bycia pro Wysłane prosto z piekła. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi