2 tyg temu zakupiłem rower w sklepie internetowym.
Rower przyszedł w częściach tj. bez przykręconych komponentów:
1) przedni koło
2) ierownica
3) pedały
Po kilku dniach użytkowania okazało się że wydobywa się dziwny dzwięk z tylnej piasty (w mojej opinii), niepłynne przełączanie się przerzutek oraz bicia boczne przedniej zębatki. w dn. dziesiejszym oddałem rower do autoryzowanego serwisu Kross'a.
Stwierdzili, że wymagana podstawowa regulacja.
Jak najbardziej zgodziłem się na nią aby komfortowo użytkować rower.
I tutaj moje pytanie:
Czy sprzedawca jest zobowiązany do zapewnienia towaru gotowego do użytku nie wymagającego żadnej ingerencji.
Jeżeli tak a przynajmniej tak wynika karty gwarancyjnej to w takim razie planuję obciążyc sprzedawce kosztami związanymi z regulacją roweru.
Pytanie
Gość Daniel
Witam,
2 tyg temu zakupiłem rower w sklepie internetowym.
Rower przyszedł w częściach tj. bez przykręconych komponentów:
1) przedni koło
2) ierownica
3) pedały
Po kilku dniach użytkowania okazało się że wydobywa się dziwny dzwięk z tylnej piasty (w mojej opinii), niepłynne przełączanie się przerzutek oraz bicia boczne przedniej zębatki. w dn. dziesiejszym oddałem rower do autoryzowanego serwisu Kross'a.
Stwierdzili, że wymagana podstawowa regulacja.
Jak najbardziej zgodziłem się na nią aby komfortowo użytkować rower.
I tutaj moje pytanie:
Czy sprzedawca jest zobowiązany do zapewnienia towaru gotowego do użytku nie wymagającego żadnej ingerencji.
Jeżeli tak a przynajmniej tak wynika karty gwarancyjnej to w takim razie planuję obciążyc sprzedawce kosztami związanymi z regulacją roweru.
Z gory dziękuje za szybką odpowiedź,
Pozdrawiam,
Daniel
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.