Skocz do zawartości

Widelec sztywny 700c pod hamulce tarczowe

mentelgen

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam forumowiczów!

W moim rowerze żywota dokonał sztywny aluminiowy widelec. Pęknięcie na spawach, jest również krzywy po najechaniu przez samochód i ustawienie zacisku hamulca to koszmar.

Poszukuję więc pasującego, najlepiej sztywnego, widelca z mocowaniem na zacisk hamulca tarczowego. A-head 1 1/8, bez gwintu, zwykła rura sterowa, żaden taper. Odległość od osi do miski sterów - ok. 405 mm, mierzyłem na szybko metrówką.

Karbon, aluminium, cro-mo - rozważę każdą propozycję. Zależy mi też na schludnym wyglądzie, czarnym kolorze i braku piwotów do v-brake.

Proszę o pomoc bo póki co przeglądam sklepy i serwisy aukcyjne i nie mogę znaleźć nic sensownego. Póki co moim wyborem jest Suntour Swing, trochę dziwny wynalazek lecz podoba mi się jego wygląd i lekka amortyzacja nie zaszkodziłaby na szczecińskie drogi. Rower to głównie commuter, trochę wagi więcej i straty energii na amortyzatorze mnie nie odstraszają. Jednak wciąż wolałbym coś sztywnego. Zastanawia mnie też czy podniesienie główki ramy o ok. 3 cm będzie mocno odczuwalne.

Zapraszam do dyskusji :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...