COOLoo Napisano 1 Czerwca 2016 Napisano 1 Czerwca 2016 Cześć, kolega zjeżdżał dość dynamicznie i zaliczył kamień, który spowodował wgniot. Tenże wgniot jest blisko miejsca połączenia obręczy i w jego wyniku obręcz rozszczelniła się / pękła na łączeniu. Obrazuje to załączony filmik z wyciekającym mleczkiem: https://youtu.be/vk52sorWmGM Po rozebraniu z opony widać rozłączenie miejsca spawu obręczy. Czy uważacie, że można reklamować to przesunięcie / pęknięcie? Wgniot nie jest w miejscu łączenia, więc nie powinien mieć wpływu na ten element. co myślicie? Pozdrawiam
zekker Napisano 1 Czerwca 2016 Napisano 1 Czerwca 2016 Próbować można ale przy takim wgnieceniu jest to ewidentna wina użytkownika i raczej odrzucą roszczenia. Jakby łączenie puściło bez takiego walnięcia, to wtedy powinni uznać. Wpływ jak najbardziej może mieć, raz że jest to blisko, dwa siły rozchodzą się po całym kole.
Kiciok Napisano 1 Czerwca 2016 Napisano 1 Czerwca 2016 Czy uważacie, że można reklamować to przesunięcie / pęknięcie? Wgniot nie jest w miejscu łączenia, więc nie powinien mieć wpływu na ten element. co myślicie? COTo tak jakbyś uderzył przodem auta w słup i dał go na gwarancje, bo tylne drzwi się nie otwierają... dramat. Obręcz do kosza.
vpablov Napisano 1 Czerwca 2016 Napisano 1 Czerwca 2016 z reklamacją raczej ciężko, może w ramach dobrej woli zaproponują nową obręcz w dobrej cenie.
COOLoo Napisano 1 Czerwca 2016 Autor Napisano 1 Czerwca 2016 Ja miałem wiele wgniotów w obręczach i nigdy nie puściło łączenie. Wgniota się prostowało i jeździło dalej. Może nigdy nie miałem sytuacji, że był tak blisko spawu. Druga sprawa to wydaję mi się, że obręcz powinna być wytrzymała tak samo w każdym swoim punkcie po obwodzie. W związku z tym spaw nie powinien puścić. Osobiście uważam, że sprawa ciężka, głównie ze względu na bliskość uderzenia. Pytanie czy znacie przypadki, że WTB daje jakieś XX% discount as crash replacement
mklos1 Napisano 1 Czerwca 2016 Napisano 1 Czerwca 2016 Ja miałem wiele wgniotów w obręczach i nigdy nie puściło łączenie. Zawsze musi być ten pierwszy raz... Na reklamację nie ma szans przy takim stanie obręczy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.